Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

Schimbare fara efort

Un comentariu

Ingenuncheat langa patul meu intr-o zi in 1968, am inceput sa ma rog: “Doamne, ce trebuie sa fac sa ma misc din locul in care sunt si sa ajung in locul in care vrei Tu sa fiu?”  Mi-am deschis ochii, si uitandu-ma la Biblia mea stand pe pat in fata mea, L-am auzit pe Domnul spunand aceasta in inima mea: “Tu trebuie doar sa pui Cuvantul Meu in inima ta, si el va face tot ce este nevoie”

Toti cei pe are ii cunosc vor sa se schimbe si sa creasca. Cred ca aceasta este parte din faptul ca suntem facuti dupa imaginea lui Dumnezeu. Domnul a creat in fiecare dintre noi o intelegere intuitiva asupra faptului ca am fost destinati pentru mai mult decat experimentam. Atat credinciosii cat si necredinciosii vor sa aiba mai mult, inclusiv cei care au experimentat mari “succese” in ochii lumii.

Oricum, pentru cei nascuti din nou, aceasta dorinta este si mai puternica. Duhul Sfant ne va da o nemultumire sfanta care ne va conduce spre schimbare. Odata ce realizam ca Dumnezeul atotputernic locuieste in noi si doreste sa se exprime pe Sine prin noi, este greu, daca nu imposibil sa fim multumiti de felul in care ii permitem sa faca aceasta.

Isus a fost singurul care a dat lumii o imagine perfecta a lui Dumnezeu, traind printr-o persoana. Noi nu vom fi niciodata expresia imaginii lui Dumnezeu in felul in care a fost Isus (Evrei 1:3) dar toti avem potentialul sa Il exprimam intr-un mod mai puternic decat am realizat vreodata. Si ca sa facem aceasta, trebuie sa ne schimbam.

Cresterea intotdeauna presupune schimbare. Asa ca daca nu experimentezi nici o crestere in viata ta, probabil ca aceasta este din cauza ca nu te schimbi. Ai vazut vreodata o planta verde, care creste si care sa nu fie intr-o constanta stare de schimbare? Pentru o planta, aceasta nu presupune efort, ea doar creste, iar schimbarea este evidenta pentru toata lumea. Viata ta ar trebui sa fie la fel – verde, in crestere, intr-o schimbare evidenta in fata oamenilor.

Intrebarea este: “Cum se intampla asta?” Daca esti ca majoritatea crestinilor, probabil ca ai incercat sa te schimbi de multe ori, dar te-ai trezit cazand in aceleasi tipare vechi si experimentand aceleasi vechi probleme. Aceasta este ceva frustrant si mai grav, este un pamant perfect pentru multe dintre cele mai devastatoare minciuni si capcane ale diavolului.

Daca nu avem grija, noi crestinii putem esua mai rau decat cei din lume. La urma urmei, ni s-a spus sa fim ca Isus, si aceasta este o sarcina imensa.

Schimbarea, intr-adevar a inceput pentru mine in 23 martie 1968, cand am avut o intalnire glorioasa cu Domnul. Am vazut o licarire din cat de minunat a fost Domnul si cum a vrut El sa fiu eu. Am inceput sa ma schimb, dar eram la un million de mile distanta de viata victorioasa pe care El mi-a revelat-o.

La acel timp, procesul parea atat de lung si tinta atat de indepartata, ca am ajuns sa fiu disperat gandindu-ma daca voi putea face vreun progres in timpul vietii mele. Dar El m-a indreptat sa ma concentrez asupra Cuvantului Sau. Cuvantul de la Dumnezeu a fost indrumatorul principal al meu pentru urmatorii 40 de ani si a produs rezultate miraculoase. Si schimbarea pe care Cuvantul a produs-o a fost aproape fara efort.  Singurul efort a fost sa stau concentrat asupra Cuvantului lui Dumnezeu.

Desi Domnul mi-a vorbit aceasta in rugaciune, a fost important sa vad si in Cuvant. El mi-a revelat si confirmat aceasta prin pilda din Marcu 4: 26-29 unde se spune: “El a mai zis: „Cu Imparatia lui Dumnezeu este ca atunci cand arunca un om samanta in pamant;  fie ca doarme noaptea, fie ca sta treaz ziua, samanta incolteste si creste fara sa stie el cum. Pamantul rodeste singur: intai un fir verde, apoi spic, dupa aceea grau deplin in spic; si cand este copt rodul, pune indata secera in el, pentru ca a venit secerisul.”

In aceasta pilda, Isus a folosit exemplul semintei, timpului si recoltei, pentru a ilustra adevaruri despre cum Cuvantul lui Dumnezeu lucreaza, pe care putini oameni le inteleg

In primul rand, El a ne invata ca Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa fie semanat ca o samanta in inimile noastre. La fel cum samanta nu produce viata daca mai intai nu este semanata in pamant, Cuvantul lui Dumnezeu nu ne va aduce libertatea daca nu il luam in inimile noastre. A avea o Biblie pe mesele noastre, in mainile noastre, sau in capurile noastre nu este suficient, noi trebuie sa legam Cuvantul lui Dumnezeu de inimile noastre.

In al doilea rand, omul din pilda lui Isus, cel care a semanat samanta, a dormit, iar samanta a incoltit si crescut zi dupa zi. I-a luat timp semintei sa germineze. Nu poti sa plantezi o samanta intr-o zi si sa te astepti sa o vezi crescand in urmatoarea zi. Doar pentru ca nu e nimic vizibil deasupra pamantului, asta nu inseamna ca samanta nu creste.

Daca sapi dupa ea sa vezi daca se intampla ceva, ea nu va creste niciodata. Trebuie sa ai incredere ca samanta va face ceea ce este destinata de Dumnezeu sa faca, adica sa produca rod la vremea ei.

Cuvantul lui Dumnezeu lucreaza in acelasi fel. Cand meditam la Cuvantul lui Dumnezeu intr-o zi, nu ne putem astepta sa vedem rezultate in urmatoarea zi. Si nu putem sa meditam asupra Cuvantului intr-o zi si apoi sa traim diferit in urmatoarele sase zile. E ca si cum am sapa dupa samanta.

Ioan 15:7-8 spune: Daca ramaneti in Mine si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da. Daca aduceti mult rod, prin aceasta Tatal Meu va fi proslavit; si voi veti fi astfel ucenicii Mei.

Apoi Isus, ne arata unul dintre cele mai importante adevaruri ale acestei pilde. El spune: “samanta incolteste si creste fara sa stie el cum”. Aceasta este o afirmatie extraordinara. Nimeni nu stie cum lucreaza o samanta.

Omul, cu toata intelegerea lui, nu a dezlegat misterul unei seminte. Putem face lucruri care sa arate ca o samanta, care sa aiba gustul unei seminte, care sa aiba exact aceleasi elemente chimice ca o samanta, dar daca sunt plantate, nu vor creste. Pentru mii de ani, oamenii au plantat seminte si au cules recoltele fara sa inteleaga cum functioneaza o samanta.

Nu inteleg la urma urmei cum lucreaza samanta Cuvantului lui Dumnezeu plantata in inimile noastre, si nu pot sa explic cum citirea Cuvantului lui Dumnezeu difera de citirea altor cuvinte din alte carti. Nu inteleg deloc, dar stiu ca functioneaza. Am experimentat viata supranaturala pe care Cuvantul lui Dumnezeu o aduce.

Cuvantul este o samanta care contine viata lui Dumnezeu. Cand este plantata in inima ta si este lasata acolo, va aduce acea viata. Singurul efort din partea ta este sa iti faci timp si sa faci efortul de a planta acea samanta. Apoi, schimbarile bune pe care le astepti sa vina, vor veni fara efort, in timp ce samanta Cuvantului va prinde radacini in inima ta.

Acesta este un adevar atat de simplu incat majoritatea oamenilor trec peste el. Multi cauta intalniri spectaculoase cu Dumnezeu care sa le transforme viata instantaneu. Ei vor ceva instant, decat sa aloce semintei timpul necesar pentru a aduce roada. Altii sunt chiar doritori sa petreaca ore in rugaciune cerand un miracol in loc sa semene Cuvantul lui Dumnezeu in inimile lor, care in timp vor produce acel miracol. Rugaciunea este ceea ce apa si ingrasamantul sunt pentru o samanta. Ele ajuta Cuvantul sa elibereze viata peste noi. Dar daca tu nu ai plantat samanta, nu conteaza cata apa sau ingrasamant pui, solul nu va produce roade. Samanta este ceea care are viata!

Rugaciunea nu este un substituit pentru plantarea semintei Cuvantului lui Dumnezeu in inima ta. Rugaciunea fara Cuvant este religiozitate in cel mai bun caz si vaicareala in cel mai rau caz.

Romani 12:2 ne da o alta cheie in ce priveste schimbarea fara effort: “Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.”

Cuvantul “prefaceti’ a fost tradus din cuvantul grec metamorphoo, de unde deriva cuvantul metamorfoza. Acesta descrie miraculoasa transformare a unui vierme intr-un fluture. Daca vrem sa fim schimbati atat de dramatic ca un vierme care devine un fluture, calea pe care trebuie sa o urmam este inoirea mintii. Cuvantul lui Dumnezeu este calea pentru a putea implini aceasta.

In lumea naturala, stim ca nu putem avea o recolta daca nu plantam seminte. Dar in lumea spirituala, crestinii incearca asta tot timpul. In loc sa mearga la Cuvant si sa mediteze asupra Lui, ei alearga la cineva care a pentrecut timp in Cuvant ca sa ceara ajutor. Aceasta este o incercare de a scurta durata procesului in care samanta incolteste si da recolta.

Apoi, daca ei nu vad rezultate, sunt confuzi si ofensati. Dumnezeu poate veni in intampinarea nevoilor prin credinta altora, dar aceasta este ceva temporar si este o cale secundara prin care El ne atinge. Ceea ce vrea Dumnezeu este ca sa ia samanta Cuvantului Sau si sa o planteze in inimile noastre unde ea in mod natural si fara efort va produce schimbarile pe care le dorim.

Ai vazut vreodata un mar oftand si fortandu-se sa produca mere? Niciodata! Este natural pentru un mar sa produca mere. Este natural pentru tine sa produci roade – roade spirituale – si se intampla intr-un mod natural.

Avem si noi partea noastra. Dumnezeu niciodata nu a plantat sau semanat teren pentru nimeni. Aceasta este partea noastra, asta trebuie sa facem noi. Depinde de noi sa plantam Cuvantul Lui in inimile noastre, sa stam in acel Cuvant si apoi sa-L udam si sa ii punem ingrasamant prin rugaciune. Daca vom face acel mic efort, miracolul vietii din samanta Cuvantului lui Dumnezeu va face restul. Vietile noastre vor fi schimbate intr-un mod natural si fara efort.

Viata de crestin intr-adevar nu este grea, ea este usoara, daca ramanem in Cuvantul Lui.

Romani 8:6 spune: “umblarea dupa lucrurile Duhului este viata si pace.”

Umblarea dupa lucrurile Duhului, inseamna a sta in Cuvant, a avea mintea concentrata la Cuvant (Ioan 6:63) Samanta este Cuvantul lui Dumnezeu. Pamantul este inima noastra. Si rodul dupa care toti tanjim este rezultatul schimbarii dumnezeiesti.

Andrew Wommack

Sursa: http://www.awmi.net/extra/article/

Un gând despre „Schimbare fara efort

  1. Fie ca cu totii sa semanam Samanta adica Cuvantul in inimile noastre ca sa aduca roada
    Depinde de noi sa plantam Cuvantul Lui in inimile noastre, sa stam in acel Cuvant si apoi sa-L udam si sa ii punem ingrasamant prin rugaciune.

Lasă un comentariu