Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

Prietenia cu Dumnezeu

Scrie un comentariu

El nu a spus „rugati-va pentru bolnavi” ci a spus „vindecati bolnavi”. E foarte bizar cand Dumnezeu iti porunceste sa faci ceva ce tu nu poti sa faci. Este un moment ciudat al trezirii tale spirituale, cand realizezi cat de incapabil esti sa faci ceea ce El a spus sa faci. Ciudat este ca avem impresia ca suntem capabili sa ducem restul vietii de crestini prin propriile puteri, cand toate celelalte aspecte ale vietii de crestin sunt la fel de imposibil de facut ca si vindecarea bolnavilor, de fapt totul se rezuma la a fi conectat cu Duhul lui Dumnezeu care face lucrurile posibile

E imposibil sa te bucuri de roadele bisericii primare cand noi apreciem o carte pe care ei nu au avut-o mai mult decat pe Duhul Sfant pe care ei l-au avut. Nu e Tatal , Fiul si Biblia. Acesta e Cuvantul lui Dumnezeu, dar trebuie sa intelegeti, ca Duhul lui Dumnezeu face aceste cuvinte vii. Pavel ne-a avertizat, ne-a spus „litera omoara”. De cate ori nu ati vazut crestini aruncand cu vorbe, taind si spanzurand cu vorbele luate din Biblie, omorandu-si adversarii cu Scriptura, incercand sa demonstreze ca au dreptate. Duhul lui Dumnezeu este acela care face cuvintele sa fie vii, si noi avem sansa ca Cuvantul sa se faca trup din nou in noi, cand noi devenim manifestarea vie a ceea ce spune Dumnezeu

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa invatam sa le facem. Primul este sa fim constienti de prezenta Duhului Sfant in noi, sa dezvoltam o intimitate cu Dumnezeu care nu se bazeaza pe a-L folosi in interesul nostru. El nu vrea asta, decat pana la un punct. El vrea sa ne ajute in interesul nostru, dar pana la un punct.

Invatarea umblarii cu Duhul Sfant prin prietenie, te va duce intr-o mai mare dimensiune lucrarii supranaturale, decat daca L-ai cauta doar pentru intermediul miracolelor. E ca si cum ai avea un prieten faimos si de fiecare data cand vine in casa ta, iti anunti vecinii, care incep sa bata la usa, sa ii ceara autografe, sau sa se uite pe geam la el. Curand acel prieten al tau faimos nu va mai veni in casa ta pentru ca va realiza ca folosesti prietenia cu el ca sa faci impresie vecinilor tai. E un fel de prostitutie in acest gen de relatie

Domnului ii plac prietenii. E socant pentru mine ce a facut Dumnezeu pentru prieteni in Biblie. David a avut asa o relatie cu El incat Dumnezeu Tatal a decis sa Il numeasca pe Fiul Sau, fiul lui David. Ce loc a putut avea David in inima lui Dumnezeu, a miscat asa de mult inima Tatalui incat acesta a decis sa il numeasca pe Isus – Fiul Meu, Fiul lui David.

Moise si Avraam care au luat deciizii care au afectat istoria umanitatii, au primit accesul in prezenta lui Dumnezeu, si El si-a schimbat deciziile la rugamintile lor. Dumnezeu a spus „iti voi ucide poporul”, iar Moise a spus „nu este poporul meu, este al Tau, nu l-am facut eu, Tu l-ai facut” si mi-l imaginez pe Dumnezeu spunand ” Da bine, ai dreptate”. Dumnezeu a asteptat ca Moise sa vina si sa aiba acest dialog cu El, asa se intampla intre prieteni. Slujitorii nu au sansa aceasta. Diferenta dintre un prieten si un slujitor este ca slujitorul e orientat doar sa isi faca datoria. Intreaga atentie a slujitorului este sa bifeze toate datoriile de pe lista.

Ascultarea e intotdeauna importanta pentru credincios, dar un prieten are o motivatie diferita. Slujitorul primeste favoruri si acceptare prin ceea ce face dar un prieten le primeste acestea prin relatia pe care o are. Ioan 15 spune „un slujitor nu stie ce face stapanul sau, slujitorul nu are acces in miezul lucrarii stapanului sau , el nu are implicarea pe care o are un prieten”

In timp ce scopul slujitorului este sa faca ceea ce i se spune sa faca, scopul prietenului are de a face cu inima prietenului sau, cu gandurile si impresiile lui. aici nu mai este vorba de un anume standard, ci a aduce bucurie prin prietenie

Mike Bickle spunea ca sunt doua feluri de oameni in lume in trupul lui Hristos, cei care iubesc si cei care muncesc, iar cei care iubesc au intotdeauna mai multe roade decat cei care muncesc. Cei care iubesc au mai multe roade la nivelul ascultarii decat cei care muncesc ca slavii, si asta pentru ca ei au acces la alte resurse, resurse luate din locul acela al pasiunii si intimitatii prieteniei

Avem lucrurile acestea in fata noastra, relatia cu Duhul Sfant care poate fi extraordinara si mai avem cealalta varianta in care oamenii se lupta sa fie acceptati de Dumnezeu, ei lucreaza ca sa isi cladeasca o identitate, identitatea lor se cladeste prin munca, eforturi crestine, rugaciune, citire, facutul a numeroase lucruri si spera ca rezultatul muncii lor este ca vor fi aceptati.

Un crestin din start porneste ca acceptat, si aceasta devine noua lui identitate, care nu se capata prin munca. Tot ce e in afara harului devine munca istovitoare.

Dumnezeu ne cere sa ne uitam cu atentie la minunile pe care le face, sa le inregistram, pentru ca atat timp cat sunt constient de felul cum Dumnezeu procedeaza cu imposibilul, voi ajunge sa ma astept continuu la interventia Lui supranaturala. Daca nu raman constient la felul cum Dumnezeu procedeaza cu imposibilul, prin minuni, voi reduce totul la ceea ce pot face prin propriile forte, talente si abilitati si voi numi aceea ca fiind lucrarea lui Dumnezeu.

E bine ca poti predica, canta, conduce inchinarea, sau orice altceva, dar acel dar pe care il ai poate fi ca o barca cu panze pe mare care nu functioneaza daca nu bate vantul. Avem nevoie de respiratia si vantul Duhului Sfant sa fim ceea ce trebuie sa fim. Trebuie sa existe acel element supranatural in vietile noastre, indiferent ce talente avem , chiar daca avem talente. Suflarea Duhului Sfant ne imputerniceste sa facem ce trebuie facut. Facem ce stim in ce priveste resursele noastre naturale, ne facem datoria, dar apoi asteptam suflarea lui Dumnezeu care sa transforme ceea ce este natural in supranatural si apoi putem sa Ii dam numai Lui toata slava pentru ce se intampla, si sa Ii multumim ca ne-a dat sansa sa fim acolo cand El lucreaza.

Bill Johnson

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s