Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

Autoritatea credinciosului

Un comentariu

E cineva in viata ta care ti-a facut cu adevarat rau? Daca da, s-ar putea sa fi surprins sa afli ca nu persoana respectiva este cea care iti face rau. Altcineva este la lucru, dusmanul tau adevarat, care se foloseste de oameni in incercarea de a castiga teren in viata ta. Exista un razboi spiritual care se deruleaza, iar ca si credincios, tu trebuie sa fi constient de el.

Multi crestini privesc lucrurile dintr-o perspectiva umanista. Ei nu realizeaza implicatiile spirituale din spatele a ceea ce se intampla in vietile lor. Ceea ce vreau sa spun prin “umanist” este ca ei privesc lucrurile doar la suprafata. Ei cred ca lucrurile cu care se confrunta in fiecare zi sunt ori fizice ori naturale.

Adevarul este ca in lumea spirituala exista o batalie in desfasurare in fiecare zi. Acea batalie se duce pentru inima ta si inima fiecarei persoane de pe pamant. Dumnezeu incearca sa influenteze oamenii si sa ii traga spre neprihanire si spre El, sa traiasca cu El, ca binecuvantarea Lui sa se poata manifesta in vietile lor.

Satan, pe de cealalta parte, se agita cu toate fortele ca sa fure inimile oamenilor si sa ii faca sa stea departe de Dumnezeu. El vrea sa le umple inimile cu gunoiul si depravarea lui. Si sincer cred ca desi cei mai mult crestni isi dau seama de aceasta la un anumit nivel, nu cred ca realizeaza cat de intens este acest razboi spiritual si cat de mult actiunile lor sunt influentate de acesta.

Daca as putea sta de vorba cu fiecare cititor al acestui articol, as descoperi ca multi dintre voi nu sunteti constienti de realitatea spirituala din spatele a ceea ce se intampla in vietile voastre. Mult din ceea ce ti se intampla in viata atribui circumstantelor si accepti pasiv ceea ce vine la rand. Cand faci aceasta, de fapt ignori batalia intensa care are loc pentru inima ta in fiecare zi.

Alegerile pe care le faci, lucrurile pe care le spui, hotararile pe care le iei, si ceea ce crezi despre ce se intampla in jurul tau, determina daca Dumnezeu sau Satan domina in viata ta. Diavolul nu poate sa treaca peste vointa ta. El nu poate face nimic fara cooperarea si consensul tau. Tu trebuie sa recunosti ca esti intr-o batalie.

Multi oameni aleg sa nu creada aceast aspect, dar fie ca ei cred sau nu, acesta este adevarul care se deruleaza in vietile lor. Daca tu nu doresti sa te angajezi in batalie, asta nu inseamna ca batalia nu are loc, ci inseamna ca pur si simplu vei pierde batalia. Dar de indata ce iti dai seama ca batalia este reala, poti sa intelegi ce se intampla  si sa iei deciziile corecte ca sa iti imbunatatesti situatia. Tu poti sa te impotrivesti diavolului.

Iacov 4:7 spune” Supuneti-va dar lui Dumnezeu, Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi”

Efeseni 6:10-12 “Incolo, fratilor, intariti-va in Domnul si in puterea tariei Lui. Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului. Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti”.

Acest verset se refera la puterile demonice. Exista o ierarhie in structura autoritatii demonice, si aceasta este prezentata aici la diferite nivele. Dar observati, se spune ca tu nu lupti impotriva sangelui si carnii. Ceea ce se intampla in viata ta de multe ori depaseste sfera umanului.

Nu am de gand sa vorbesc despre “sunt oamenii posedati sau asupriti?” Cred ca este inutil sa dezbatem asta. In greaca unde Biblia spune ca o persoana a fost posedata demonic, cuvantul literalmente inseamna “demonizat”. Inseamna pur si simplu ca ei sunt sub controlul diavolului. Crestinii au incercat sa indulceasca lucrurile si sa spuna ca de fapt sunt asupriti, hartuiti. Dar abordarea aceasta nu este scripturala.

Adevarul este ca oamenii sunt influentati, controlati si folositi de diavol, chiar asta se intampla. Este nevoie sa se spuna acest lucru, pentru ca exista o multime de oameni care intr-un mod sincer cred ca demonii se afla doar in Africa.

Nu este vorba de colegul tau de la munca, nici despre vecinul tau, cu siguranta nu e vorba de sotul sau sotia ta, nu ei sunt problema in viata ta. Oricine nu da atentie acestor lucruri poate fi influentat si folosit de Satan ca sa vina impotriva ta. Daca tu vei intelege, aceasta va face diferenta in felul in care le vei raspunde.

De exemplu, eu primesc o multime de scrisori pline de ura. Era o vreme cand le luam personal. Dar am ajuns sa inteleg ca diavolul foloseste aceste scrisori in incercarea de a imi atrage atentia de la ceea ce Dumnezeu mi-a spus sa fac. Acum privesc la ceea ce se afla in spatele persoanei, si imi dau seama ca Satan il foloseste. Aceasta ma ajuta sa am o perspectiva corecta asupra lucrurilor.

Am avut prieteni buni care s-au intors impotriva mea si au facut lucruri nu prea dragute. Si stiti ceva, am fost in stare sa trec pe langa ceea ce au facut si sa ii iert. Am putut vedea ca Satan s-a folosit de ei ca sa ma raneasca prin unele slabiciuni din viata lor. Cand intr-un final intelegi aceasta, nu vei mai fi suparat si nervos pe o persoana anume ci vei fi in stare sa umbli in iertare. Iar cand ei se intorc din ratacirea lor, relatia poate fi restabilita.

Sunt situatii in care trebuie sa infrunti dusmanul direct, chiar daca dusmanul foloseste un prieten de-al tau. Exact aceasta a facut Isus cand l-a mustrat pe Petru spunandu-I “Inapoia mea, Satano” Aceasta s-a intamplat in aceeasi zi in care Isus l-a intrebat pe Petru “Cine crezi tu ca sunt Eu?”. Si Petru inspirat de Duhul Sfant a spus “Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu”

In Matei 16:15-17 se spune: „Dar voi”, le-a zis El, „cine ziceti ca sunt?” Simon Petru, drept raspuns, I-a zis: „Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui Viu!” Isus a luat din nou cuvantul si i-a zis: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatal Meu care este in ceruri.

Dupa aceasta, Isus a inceput sa vorbeasca despre ce avea sa se intample cu el “O sa ma prinda, si o sa ma omoare si voi invia a treia zi” Acelasi Petru care a fost inspirat si controlat de Duhul Sfant doar cu un moment inainte ca Isus sa il mustre a zis: “Sa Te fereasca Dumnezeu, Doamne! Sa nu Ti se intample asa ceva!”

Apoi Isus s-a intors si i-a spus aceste cuvinte lui Petru: “Inapoia Mea, Satano!” Sunt sigur ca Petru a fost socat, dar Isus de fapt nu a vorbit cu el. El a vorbit cu Satan, cel care il controla pe Petru. Cuvintele lui Petru nu au venit de la Dumnezeu, ele nu au avut de a face cu voia lui Dumnezeu. Petru a fost inspirat si controlat de diavol in lucrurile pe care el le-a spus.

Aceasta este o afirmatie puternica, si sunt o multime de oameni care cred ca aceasta abordare este putin exagerata. Ei cred ca nu trebuie sa le raspunzi oamenilor in felul acesta. Dar iti garantez ca exista situatii in care diavolul iti vorbeste direct prin oameni. El se foloseste de oameni ca sa ajunga la tine. Fie ca tu recunosti asta sau nu, aceste lucruri se intampla mai des decat crezi. Tu esti intr-un razboi spiritual.

Iti spun ca astazi are loc un razboi spiritual pentru inima si mintea ta. De fapt, pentru unii dintre voi chiar acum, diavolul incearca sa te faca sa nu intelegi ceea ce citesti acum. El vrea sa discrediteze aceste cuvinte si sa te faca sa le ignori sau sa le respingi.  Duhul Sfant, pe de alta parte, incearca sa iti deschida inima ca sa primesti aceste cuvinte. Razboiul spiritual este real.

Ca sa castigi acest razboi, trebuie sa sti cine esti si autoritatea pe care o ai ca si credincios.

Andrew Wommack

Un gând despre „Autoritatea credinciosului

  1. astazi am dat peste aceasta pagina,si ai dau slava Tatalui Domnului meu Isus Cristos,pentru ca si in limba Romana se transmite harul lui Dumnezeu in Cristos isus Domnul meu.dumnezeu,Tatal Domnului meu isus cristos sa va tina tari in tot ce faceti,si sa va dea favor si intelepciune mai departe.
    va iubesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s