Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

3. Revelarea sangelui varsat

LUCRAREA FINALA ESTE REVELATA IN FIECARE ASPECT IN CARE SANGELE A FOST VARSAT

Fiecare din cele sapte parti ale suferitelor lui Hristos in care sangele Lui a curs sunt usi spre mistere ascunse care se deschid si se reveleaza in partasie cu sangele Lui. Crucea este un infinit paradis al picaturilor de sange, fiecare plina de lumina si revelatie. Este intrarea in orasul ceresc, in locurile in care locuieste Duhul si spre locurile ceresti.

Mii de experiente ale cunoasterii profunde si revelatii stau inaintea credinciosului care gaseste aceasta cheie, si plonjeaza in acest rau de lumina.

SANGELE DIN SUDOAREA DE PE FRUNTEA LUI

Victoria asupra tuturor durerilor si suferintelor sufletului se gasesc in acele picaturi de sudoare de pe fruntea Lui. Puterea care ne supune vointa, vointei lui Dumnezeu este gasita acolo. Putem bea din aceleasi picaturi, si putem sa supunem lui Dumnezeu fiecare dorinta care se opune Lui. Acestea sunt picaturi de sange care ne duc la un nivel fara precedent in mijlocire. Ele atrag ingerii lui Dumnezeu, sa ne ajute sa murim fata de noi si sa ne asiste cand trecem testele de purificare, care fara sangele Lui si ingerii Lui, ar fi imposibil pentru noi sa trecem prin ele.

Tata, daca voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi faca-se nu voia Mea, ci a Ta…….A ajuns intr-un chin ca de moarte si a inceput sa Se roage si mai fierbinte; si sudoarea I se facuse ca niste picaturi mari de sange care cadeau pe pamant. (Luca 22:42, 44)

SANGELE CARE A CURS DIN PALME SI A TASNIT PE FATA LUI DESFIGURATA

Sangele care a curs din palme si a tasnit pe fata desfigurata a lui Isus, ne da victoria asupra mandriei si vanitatii si ne salveaza din jugul (legatura) rusinii si a respingerii. Ne da puterea sa suportam cand oamenii ne umilesc si ne batjocoresc. Ne permite sa fim ca El in timp ce ne pierdem reputatia. Ne ajuta sa vedem frumusetea cereasca si divina cand frumusetea din noi a fost distrusa, ca frumusetea Lui sa straluceasca prin fiintele noastre. Cand sufletul si duhul sunt pline cu aceasta frumusete, cuvintele omului nu mai conteaza.

De multe ori Dumnezeu mi-a cerut sa iert pe cei care m-au distrus cu batjocurile si reprosurile lor. Band acest vin mi-a intarit inima sa iubesc, sa iubesc si iar sa iubesc, acolo unde omul natural nu are capacitatea de-a o face.

Atunci L-au scuipat in fata, L-au batut cu pumnii si L-au palmuit, zicand: „Hristoase, proroceste-ne cine Te-a lovit? (Matei 26:67-68)

…..Judecatorul (Regele) lui Israel este lovit cu nuiaua pe obraz  (Mica 5:1b)

Dupa cum pentru multi a fost o pricina de groaza – atat de schimonosita Ii era fata si atat de mult se deosebea infatisarea Lui de a fiilor oamenilor (Isaia 52:14)

SANGELE CARE S-A SCURS CAND BUCATI DIN BARBA I-AU FOST SMULSE

Barba Lui vorbeste despre preotie. Prin acest sange revendicam preotia pierduta care ne piermite sa slujim inaintea prezentei Lui. Din barba lui Isus, ungerea Lui curge peste intregul trup, cum s-a intamplat si cu Aaron, marele preot.

Este ca untdelemnul de pret, care, turnat pe capul lui, se coboara pe barba, pe barba lui Aaron, se coboara pe marginea vesmintelor lui. (Psalmul 133:2)

Mi-am dat spatele inaintea celor ce Ma loveau, si obrajii, inaintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns fata de ocari si de scuipari (Isaia 50:6)

SANGELE SCURS IN TIMPUL BATAII CARE I-A BRAZDAT SPATELE

Noi bem victoria asupra tuturor bolilor din trupurile noastre atunci cand bem acest sange. Asa cum Isus a luat asupra Lui pacatele noastre, El a suferit deasemenea ca sa poarte in trupul Lui toata boala si durerea.

Isus nu a fost niciodata bolnav in timp ce era pe pamant. El a fost un om fara pacat, si aceasta i-a protejat trupul ca diavolul sa nu il poata atinge. Satan poate atinge doar natura cazuta datorita pacatului. Printul raului a dorit sa il distruga pe Isus cu toate bolile, dar nu a putut. Cand a fost pe cruce, Isus s-a acoperit cu pacat. Aceasta a atras toate bolile si El a dus aceste boli la moarte, prin propria moarte. Acesta este unul din cele mai puternice lucruri care s-au intamplat la Calvar si care ne da posibilitatea trairii unei vieti pline de sanatate. Ar fi dificil pentru un trup spalat continuu cu sangele lui Isus sa devina bolnav. Dumnezeu ne-a chemat in aceasta generatie sa intram si sa luam in posesie ceea ce Isus a facut pentru noi prin jertfa Sa.

Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti. (Isaia 53:4-5)

SANGELE PRODUS DE COROANA DE SPINI

Acest sange l-a incoronat ca Rege al regilor si Domn al domnilor. I-a dat biruinta peste imparatia diavolului. A cucerit domnia peste pamant. Aceasta ne da noua pozitia de regi si capacitatea de a domni cu Hristos. Acest sange a cucerit locurile intarite din lumea spirituala si din mintea omului. Band acest sange, noi cucerim viata gandurilor noastre, ca sa putem avea gandurile lui Hristos. Luam pentru noi constiinta lui Hristos.

Isus omul, a crezut tot ce s-a scris despre El. A stiut ca tot ce exista in Duhul Lui a invadat intreaga Lui natura umana inainte ca sa devina Hristos. El si-a antrenat mintea sa fie supusa duhului Sau, ca sa se vada pe Sine conform realitatii. El era Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Prin partasia cu sangele Lui, permitem adevarului despre cine suntem noi, sa penetreze mintile noastre, pana cand pur si simplu devenim tot ceea ce este scris despre noi.

si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos (prin armele Duhului). (1Corinteni 10:5b) (parafrazat)

Au impletit o cununa de spini, pe care I-au pus-o pe cap, si I-au pus o trestie in mana dreapta. Apoi ingenuncheau inaintea Lui, isi bateau joc de El si ziceau: „Plecaciune, Imparatul iudeilor!” Si scuipau asupra Lui si luau trestia si-L bateau in cap.(Matei 27:29-30)

SANGELE SCURS DIN RANILE CAUZATE DE CUIE

Din acest sange obtinem biruinta asupra nelegiuirii, asupra pacatului, asupra cailor noastre strambe. Acest sange deschide calea dreptatii, restaureaza caile destinului nostru. Deschide drumuri sa ducem Evanghelia unde nu exista nici un drum sau cale sa fie dusa.

Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.( Isaia 53:11b)

Caci mainile va sunt manjite de sange, si degetele, de nelegiuiri (Isaia 59:3a)

Sangele vindeca deasemenea pamantul contaminat cu nelegiuirile noastre

..pe pamant, nedreptate mainile voastre impletesc. ( Psalm 58:2b – Biblia ortodoxa)

SANGELE SCURS DIN COASTA LUI, CAND A FOST STRAPUNS DE SULITA

Partasia cu sangele lui Isus ne va permite sa Il cunoastem in mod intim. Va incepe sa ne schimbe incat sa fim in stare sa patrundem cele mai sensibile parti ale inimii Lui. Acesta este unul din cele mai mari privilegii la care o fiinta umana poate aspira. Dumnezeu va deschide aceasta parte a fiintei Sale doar celor pe care ii considera a fi mireasa Lui. Mireasa Lui Il doreste mai presus de orice. Ea merge oriunde merge El. Ea Il urmeaza din cauza a ceea ce este El, si nu din cauza binecuvantarilor care pot veni de la El.

Ioan a fost singurul ucenic care a avut harul sa ajunga la aceasta adancime. El l-a iubit pe Isus mai mult ca ceilalti. El l-a urmat pe Isus la cruce, in timp ce ceilalti s-au ascuns de frica de a nu isi pierde vietile. Frica generata de armata romana nu a contat pentru el. El pur si simplu a vrut sa fie aproape de preaiubitul lui; cu prezenta lui si cu ochii lui, Ioan a vrut sa transmita un mesaj: “Tu nu esti singur, sunt cu tine pana la final. Daca asta inseamna sa imi pierd viata, cu placere voi muri alaturi de Tine”.

Cand iau Cina, de multe ori meditez la toate aceste feluri prin care sangele lui Isus s-a scurs, si le iau pentru mine. In cruce exista asa de multa bogatie. Exista usi spre intalniri de nedescris cu Dumnezeu.

Multi oameni aud despre cruce si despre nevoia de a abandona totul acolo. Dar ei experimenteaza frica si durere, ca si cum ceva vital este pe cale sa fie luat de la ei. Ceea ce ei nu stiu este ca atunci cand lasam acolo putinul pe care il avem, partile viciate ale fiintei noastre, lucrurile pe care le iubim pe pamant, intram intr-un loc in care toate lucrurile sunt rascumparate si perfecte. Patrundem in odaia in care ne conectam (legam) cu Domnul, unde ne sunt date toate lucrurile si unde ne sunt ascultate toate rugaciunile. Acesta este cel mai grozav loc in care putem vreodata sta.

Cand Dumnezeu ne-a dat privilegiul de a-si deschide inima spre noi, intelegem compasiunea Lui intr-un mod care va face acea compasiune sa devina parte din noi. Cand ne vom gandi la lama ascutita a pacatului care L-a taiat in bucati, vom deveni sensibili la durerea adanca pe care El a simtit-o. Vom fi saturati cu mila care vine doar din Dumnezeu.

Vom intelege ca in locurile ceresti exista nivele diferite de experimentare si vedere a lui Dumnezeu, de la manifestarea clara si frumoasa a fetei lui Isus la sfere de nedescris ale slavei Lui, unde Moise a intrat cand s-a ascuns in despicatura stancii.

Prin sangele Lui, si dorinta noastra de a ne conforma inimii lui Dumnezeu, El ne reveleaza cerul si bogatiile Imparatiei Sale.

SANGELE L-A INVINS PE DIAVOL

VIZIUNEA PROFETICA A PUTERII SANGELUI LUI ISUS

Si ei l-au biruit prin sangele Mielului si prin cuvantul marturiei lor si nu si-au iubit sufletul lor, pana la moarte.(Apocalipsa 12:11)

Armata lui Dumnezeu din zilele din urme va fi formata din oameni care intr-adevar inteleg sangele, razboinici plini de putere in duhurile lor si de neinvins. Diavolul se teme grozav de cei care inteleg acest mister.

SANGELE VORBESTE

Cuvantul lui Dumnezeu spune ca sangele vorbeste. Sangele lui Abel a vorbit (a strigat) dupa razbunare, la fel cum am vazut mai devreme ca sangele lui Isus a vorbit in vederea milei.

Sangele are un sunet special in lumea spirituala. Sangele inocent al martirilor striga zi si noapte ca Dumnezeu sa le aduca dreptatea. Sangele lor este inaintea tronului Tatalui ca un monument care va elibera judecata peste imparatia celui rau.

Cuvantul spune ca Fiul  lui Dumnezeu a venit sa distruga lucrarea diavolului. Sangele lui Isus este cel mai grozav element al mijlociriii lui Isus pentru noi in fata Tatalui.

Cand sangele lui Isus este manifestat in imparatia intunerecului, produce sunete de judecata asa de puternice incat terorizeaza armatele diavolului. Acel sunet deschide si cel mai dens intunerec, ca prezenta lui Dumnezeu sa fie manifestata

Uneori trebuie sa facem lucruri pe care mintea noastra naturala nu le intelege, dar Imparatia lui Dumnezeu nu este din lumea asta. Sangele lui Isus vorbeste despre mila Tatalui, vorbeste despre judecata asupra diavolului, si ne vorbeste noua despre dreptate si sfintenie. Cand bem sangele Lui, bem dreptatea si sfintenia Lui care devin parte din noi. Suntem umpluti cu lumina ca sa vedem zonele ascunse ale pacatului si motivatiile noastre gresite, si suntem umpluti de frica lui Dumnezeu.

Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni. Fiecare era plin de frica, si prin apostoli se faceau multe minuni si semne. (Fapte 2:42-43)

SANGELE INVINGE NELEGIUIREA, REBELIUNEA SI  PACATUL

Aceste trei lucruri sunt combinatia puternica pe care diavolul a stabilit-o in om prin samanta cu care a contaminat natura noastra dupa caderea omului in pacat.

Nelegiuirea este radacina raului pusa in om care produce in el dorinta pentru pacat. Pacatul este fructul produs atunci cand nelegiuirea este activata. Rebeliunea este puterea care hraneste nelegiuirea in asa fel incat aceasta sa il impinga continu pe om la pacat

Lucrarea desavarsita de la cruce a adus un final acestei structuri a puterii demonice.

Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti……….Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. (Isaia 53: 5, 11b)

Trebuie sa intelegem ca lucrarea crucii este absoluta. Ceea ce Isus a facut, a facut odata pentru toti, dar este responsabilitatea noastra sa luam pentru noi ceea ce Isus a castigat pentru noi la cruce.

De exemplu, Isus a murit pentru toti pacatosii. Cu toate acestea nu toti oamenii sunt mantuiti. Fiecare persoana trebuie sa vina la Domnul cu pocainta, si sa primeasca pentru el jertfa pentru pacate a lui Isus. Daca aceasta nu se intampla, iertarea de pacate a crucii nu va actiona in acea persoana.

Acesta este adevarul pentru fiecare aspect al crucii. De aceea Domnul ne da o cheie minunata ca sa luam tot ce El a facut pentru noi. Aceasta cheie consta in a manca trupul si a bea sangele Lui. Cand o persoana vine la lumina si umbla in lumina, sangele lui Isus il curata de orice pacat (1Ioan 1:7)

Cand apostolul Pavel, a instituit Cina Domnului, in scrisoarea catre corinteni, ne-a spus sa ne examinam inainte sa luam elementele (painea si vinul). Ne spune sa facem lucrurile clare fata de Dumnezeu, sa venim la lumina ca sa fim curatati de sangele Lui.

Cand un credincios se lupta sa se rupa de pacat, aceasta este datorita unei prezente puternice a pacatului in viata lui. De multe ori acest pacat este intarit de duhuri necurate care fac lupta si mai dificila. Solutia este sa faci pasul pocaintei, dorind din toata inima ca puterea lui Dumnezeu sa te elibereze si sa te transforme. Aceasta determinare a inimii, impreuna cu trupul si sangele lui Isus, va da credinciosului o biruinta totala. Autoritatea invierii este stabilita in fiecare crestin adevarat asa ca ei pot sa scoata afara orice duh rau.

Mai tarziu in aceasta carte, voi vorbi despre puterea trupului Sau care invinge pacatul in cel mai mic detaliu. Dar acum vreau sa intelegi cum actioneaza sangele in acest context. Sangele are o putere care curata si purufica, care patrunde la cele mai adanci radacini ale pacatului, in vietile noastre. Dar ca sa experimentam o biruinta totala, trebuie sa aplicam sangele lui Isus.

In acelasi fel in care sangele natural are puterea de a se purifica eliminand elementele toxice, la fel sangele lui Isus ne curate de toate impuritatile.

In lumea naturala sangele curate trupul si ii furnizeaza substante nutritive, spre exemplu oxigenul. Sangele purifica, hraneste si regenereaza intregul nostru trup. In lumea spirituala, sangele lui Isus smulge fiecare radacina a pacatului, distruge intariturile omului launtric si ne ofera toate elementele vietii si puterii care ne vor duce din slava in slava.

Cand un crestin se lupta pentru a fi sfant, sangele pe care il bea zi dupa zi prin Cina, il va regenera. Pacatul nu doar va fi distrus, dar Domnul prin sangele Lui ne va hrani cu voia Lui. Dorintele noastre pacatoase se vor schimba in dorinte sfinte, bune. Impulsul irezistibil de a face rau, de a minti, de a urma dorintele carnii se vor schimba in impulsuri de a face bine de a ne apropia tot mai mult de Dumnezeu.

SANGELE LUI ISUS SMULGE PACATOSII DIN PUTEREA IADULUI

VIZIUNEA SANGELUI SI FOCULUI

Cu ani in urma, Domnul a inceput sa imi vorbeasca despre trei manifestari finale ale Duhului Sfant. Profetul Ioel a profetit despre revarsarea Duhului Sfant, profetie partial implinita in ziua de Rusalii.

Da, chiar si peste robii Mei si peste roabele Mele voi turna, in zilele acelea, din Duhul Meu si vor proroci. Voi face sa se arate semne sus in cer si minuni jos pe pamant, SANGE, FOC si un VARTEJ DE FUM (Fapte 2:18-19)

Aici Scriptura nu ne vorbeste despre o catastrofa nucleara, asa cum cred unii. Vorbeste despre revarsarea Duhului Sfant. Sangele, focul si fumul sunt trei elemente prezente in cort (tabernacle, cortul intalnirii din Vechiul Testam) atunci cand Domnul s-a manifestat.

In ziua de Rusalii, Duhul a venit prin foc, in forma limbilor de foc deasupra capului fiecarui credincios. Dar fumul si sangele nu au fost trimise. Acestea sunt pastrate pentru implinirea totala la sfarsitul vremurilor.

Am meditat asupra acestui aspect, cum ar putea arata acest lucru, in timp ce eram pe un vapor in Marea Mediteraneana, si Domnul mi-a ingaduit sa am o viziune minunata. Ma intorceam din prima mea calatorie la Ierusalim. Inima imi era franta dupa ce am vazut marsavia si idolatria care au loc in orasul sfant. Am urcat spre cel mai inalt loc al vaporului. Era noapte si cerul era plin cu stele. Era acelasi cer pe care Avraam l-a vazut cu mii de ani in urma, cand Dumnezeu i-a dat promisiunea despre cat de numerosi vor fi mostenitorii lui.

Am strigat pentru miile de suflete care sunt inca captive in mana diavolului si care au nevoie sa Il cunoasca pe Isus. In timp ce ma rugam, Duhul Domnului m-a dus duhul intre cer si pamant.

Dintr-o data m-am vazut suspendata in stratosfera, si am putut sa vad clar pamantul, gigantic sub picioarele mele. Am vazut continentele, Europa, o parte din Asia si o parte din Africa. Erau toate negre ca si carbunele, si respirau ca o persoana slaba care se lupta pentru viata ei cu ultimele suflari.

Dintr-o data am vazut un vartej imens de foc care a aparut de sub continente si mii de suflete au fost trase de acesta. Erau trasi spre iad, apoi am putut vedea femei grase cu Biblii in mainile lor care se scurgeau in jos spre groapa. Strigau plini de suferinta.

L-am intrebat pe Isus, cine erau aceste femei grase. Mi-a spus “Ele sunt biserici intregi, pline cu cunostinta mintii, dar afundate in pacat. Ei vorbesc despre Mine, dar nu ma cunosc, am vorbit despre ei cand eram pe pamant”:

Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?” Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.” (Matei 7:21-23)

Cand am vazut asta, inima mea a fost terminata. Doream sa fac tot ce este necesar sa ii opresc sa mearga in iad. Apoi o cruce gigantica a aparut din cer deasupra continentelor in gura acelui vartej. Era asa de mare incat era mai mare ca pamantul, si a stat acolo unde eram. Crucea era facuta din foc si sange. Aceste doua elemente se roteau si emanau din ea.

Apoi o forta puternica a venit din cruce incercand sa absoarba totul. Fiecare continent parea ca este inghitit de cruce. Mii de oameni erau atrasi de ea, si puterea care iesea din ea era mult mai mare decat acel vartej de foc.

Apoi am vazut pamantul acoperit cu sangele lui Isus in timp ce crucea continua sa isi exercite puterea. Am vazut miliarde de oameni care locuiau pe pamant. Toti fara exceptie aveau o portie din acel sange deasupra capetelor lor, care striga pentru mantuirea lor.

L-am vazut pe Duhul Sfant coborand incet peste tot pamantul si in cer era o explozie de tunet care spunea: “Voi turna Duhul Meu peste orice faptura”. In acel moment, Duhul a luat contact cu sangele care acoperea planeta. A avut loc un efect ca acel al unei bombe atomice, care a umplut toate continentele cu putere. Milioane de oameni s-au ridicat si au fost absorbiti de enorma cruce. Mai multe tunete au fost auzite in cer, si din ele a venit o voce care spunea: “Pun (grefez) in crucea Mea pe adevaratii Mei slujitori. Ei vor manifesta puterea Mea de la cruce, si puterea sangelui Meu si focul Duhului va fi trimis in ei. Imi chem fii si slujitorii sa intre in puterea crucii Mele”

Cand s-a terminat viziunea, duhul meu s-a reintors pe vapor. De atunci, aceasta experienta m-a motivat sa traiesc si sa predic puterea crucii:

A sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, si l-a nimicit, pironindu-l pe cruce. A dezbracat domniile si stapanirile si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce (Coloseni 2:14-15)


13 gânduri despre „3. Revelarea sangelui varsat

 1. De ce nu citiți Biblia mai des? Cum puteți spune „SANGELE DIN SUDOAREA DE PE FRUNTEA LUI” ? Cînd Biblia nu spune absolut nimic despre aceasta? Vă rog recitiți textul, pe cuvinte, pe litere dacă este nevoie!

  Din nou, citiți Biblia! Cum puteți spune:

  „Acestea sunt picaturi de sange care ne duc la un nivel fara precedent in mijlocire. Ele atrag ingerii lui Dumnezeu, sa ne ajute sa murim fata de noi si sa ne asiste cand trecem testele de purificare, care fara sangele Lui si ingerii Lui, ar fi imposibil pentru noi sa trecem prin ele.” ?

  Este revoltător. Cu toată dragostea, citiți Biblia! Luați-vă un manual de studiu, faceți ceva, citiți literatură creștină DE CALITATE nu toate aberațiile.

  • Nu exista literatura crestina de calitate in afara de Biblie iar aceasta este o carte care se citeste cu inima (o inima inoita de Dumnezeu) nu cu mintea. Daca citesti Biblia si te lasi calauzit de Duhul Sfant vei primi revelatii uluitoare. Daca o citesti doar cu mintea ca pe o carte oarecare nu o sa obti mare lucru.
   Si daca poti fi mai explicit, ce anume ti se pare revoltator?
   Ti se pare aiurea ca este scris despre sangele din sudoarea de pe fruntea Lui? In Luca 22:24 scrie asa:
   „A ajuns intr-un chin ca de moarte si a inceput sa Se roage si mai fierbinte; si sudoarea I se facuse ca niste picaturi mari de sange care cadeau pe pamant.”
   Din acest text se intelege ca datorita chinului prin care trecea Domnul Isus, sudoarea se transformase in picaturi mari de sange, sange care cadea pe pamant? De unde crezi ca curgea aceasta sudoare transformata in sange?

 2. Nu există literatură creștină de calitate? Asta ce este? O tîmpenie. Cum să nu existe literatură creștină de calitate? Ce ați citit la viața dumitale?

  În legătură cu textul din Luca, vă sfătuiesc din nou să învățați să citetiți în limba română.

  Textul spune că sudoarea i se făcuse CA niște picături mari de sînge… nu spune, așa cum spuneți dv., că se transformase ÎN sînge. Mare diferență. Gravă eroare de interpretare.

  Este o diferență mare. Trebuie s-o mai zic din nou? Da: învățați să citiți în limba română. Și învățați să citiți în general… cum ar fi: literatură creștină de calitate.

 3. Da, in afara de Biblie nu exista literatura crestina de calitate. In afara de Biblie exista doar interpretari personale ale unor oameni. Daca dumneavoastra va place o anumita interpretare facuta de un anumit om sau facuta de dumneavoastra veti considera ca orice altceva este o aberatie. Sper ca stiti si singur cum se numeste aceasta.

  In legatura cu ceea ce am citit la viata mea nu prea inteleg cu ce va ajuta sa stiti. Este posibil sa fi citit mult mai mult decat ati citit dumneavoastra. Si aici ma refer la orice fel de literatura, inclusiv la cititul Bibliei in greaca.

  Grava eroare de interpretare pe care spuneti ca o fac se poate sa nu fie chiar o eroare. Poate ca ar trebui sa mai studiati si stilurile literare si modul de exprimare specific unei culturi si unei perioade. De asemenea ar fi util cand interpretati un verset sa verificati si versiunea in greaca sau daca nu aveti acces la asa ceva putei verifica cu alte traduceri ale Bibliei.

  Mi se pare foarte interesant cum ati reusit ca urmare a unei interpretari personale a unui verset (interpretare care este diferita de ceea ce interpreteaza toate denominatiunile crestine) sa trageti concluzia ca un studiu asupra Cinei este o aberatie… Ma intreb ce fel de literatura de calitate cititi dumneavoastra.

  • Dati-mi voie sa va mai dau un sfat: intelesul oricarui verset este dat de contextul lui. Daca ma invat sa scot versetele din context ajung sa spun ceea ce vreau EU si nu ceea ce spune autorul biblic

   • Perfect de acord. Problema este ca atunci cand ajungi la o concluzie in urma studierii Bibliei si scrii un articol nu ai cum sa postezi toate versetele pentru ca asta ar insemna sa scrii o carte asa ca alegi sa scrii acele versete mai semnificative. Cititorului ii revine sarcina de a verifica daca acele versete sunt scoase sau nu din context.

   • Duhul Sfant cand a inspirat autorii Bibliei sa scrie Biblia a avut in intentie sa transmita doar un singur mesaj cu o pericopa. Nu putem folosi acelasi pasaj pentru rozolvarea numeroaselor noastre probleme.

  • deci ceea ce scri tu pe blog este o interpretare personala, si nu este nici macar de calitate … asta dupa cuvintele cu care incepi comentariul … atunci de ce as mai citi toate astea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s