Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

Dumnezeu vrea sa fii vindecat!

77 comentarii

Isus a folosit miracolele ca pe un clopotel cu care sa atraga oamenii. El le-a folosit sa demonstreze ca poate ierta pacatele (Marcu 2:10-12). Dumnezeu le-a folosit sa-L adevereasca pe Isus si mesajul Sau (Evrei 2:3-4). El a spus ca predicarea Cuvantului Sau va fi confirmat de semne si minuni (Marcu 16:20)

De ce nu vedem manifestarea puternica a vindecarii Sale? Nu mai sufera oamenii de boli? Nu-i mai iubeste Isus pe oameni astazi la fel de mult cum a facut-o cand era pe pamant? Nu mai au nevoie credinciosii sa vada demonstrarea puterii Lui?

Nu doar ca astazi avem nevoie de puterea vindecatoare a lui Dumnezeu, dar Dumnezeu vrea sa toarne aceasta putere. Aleluia! Vindecarea nu depinde doar de Dumnezeu, nu Dumnezeu decide cine este vindecat si cine nu. Aceasta este o afirmatie radicala, dar adevarata.

Una dintre cele mai rele doctrine in biserica este credinta ca Dumnezeu controleaza tot ce se intampla. Crestinii fundamentalisti evanghelici cred ca Dumnezeu controleaza si permite tot ce se intampla, si ca Satan trebuie sa aiba permisiunea lui Dumnezeu inainte sa poata sa faca ceva.

Aceasta este o teologie convenabila, pentru ca il scuteste pe individ de orice responsabilitate personala. Acesta este si motivul pentru care aceasta teologie este atat de populara. Stiu ca aceasta ii poate soca pe unii, dar asta e adevarul iar aceasta credinta te va ucide. Voia lui Dumnezeu nu devine automat realitate. Noi trebuie sa credem si sa colaboram cu Dumnezeu ca sa primim ceea ce El ne-a furnizat, inclusiv cand este vorba despre mantuire.

2 Petru 3:9 spune ca Dumnezeu nu vrea ca cineva sa piara: “Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.”

Versetul acesta este cat se poate de clar. Nu este voia lui Dumnezeu ca cineva sa piara, dar totusi ei pier. De fapt Isus a spus ca mai multi oameni vor intra pe usa larga care duce la pieire, decat cei care vor intra pe usa stramta care duce la viata (Matei 7:13-14). Dumnezeu nu forteaza pe nimeni ca sa fie mantuit.

Oamenii nu trebuie sa Ii ceara lui Isus sa fie salvati, ei doar trebuie sa creada minunata veste ca pacatele lor deja sunt iertate si sa primeasca mantuirea (Fapte 16:31). Acelasi lucru este valabil si in ce priveste vindecarea.  Dumnezeu deja a realizat vindecarea pentru toti, asa cum El a platit deja pentru iertarea pacatelor tuturor.

Vindecarea este o lucrare deja implinita. 1Petru 2;24 spune: “El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.”

Isus nu mai vindeca oameni astazi – vindecarea a fost data acum 2000 de ani in Ierusalim, cand El a purtat acele rani pe spatele Lui. El nu va mai fi ranit, nu va mai primi alte rani. Oamenii astazi doar primesc prin credinta ceea ce deja a fost implinit de Isus cu mii de ani in urma.

Biblia nu ne spune sa ne rugam pentru bolnavi, in sensul ca suntem neputinciosi sa le aducem vindecare. Este exact opusul: Isus ne-a spus NOUA sa VINDECAM bolnavi (Matei 10:1,8, Luca 9:1 si 10:9) Exista o mare diferenta intre a-I cere Domnului sa vindecare bolnavii si a-i vindeca noi.

Cei mai multi crestini sunt ingroziti de ceea ce tocmai am spus. Ei cred “Dar cine te crezi tu?” Ei bine, fara Isus sunt un nimic (Ioan 15:5), dar vestea buna este ca nu sunt fara Isus. El niciodata nu ma va lasa si nu ma va parasi (Evrei 13:5) Aleluia. Asa ca pot spune cu apostolul Petru “Ceea ce am iti dau” (Fapte 3:6)

Aceasta este ceea ce Petru a spus cand a slujit unui olog in Fapte 3. Petru nu s-a rugat pentru acest om. El nu a spus “O, Dumnezeule, noi nu putem face nimic fara tine. Te rog vindeca-l pe acest om daca este voia Ta”. Intotdeauna este voia lui Dumnezeu sa vindece (3 Ioan 2) Noi nu cerem si apoi asteptam sa vedem ce se intampla. Asta nu este credinta in Cuvantul Sau. In loc sa cersim, noi trebuie sa devenim credinciosii care cunoastem voia lui Dumnezeu si folosim autoritatea sa vindecam.

Daca actionam in felul acesta astazi, vom fi dati afara din majoritatea bisericilor. La urma urmei, cine ne credem noi? Crestinii nu cred in aceste lucruri. Si aceasta este doar un motiv pentru care nu vedem mai mult din puterea vindecatoare a lui Isus manifestandu-se.

M-am rugat pentru mii de oameni in intalnirile mele de-a lungul tarii, si nu am ajuns sa vad fiecare persoana vindecata. Poate fi o problema in inima celui care primeste rugaciunea, sau poate fi ceva ce eu nu inteleg cu privire la persoana respectiva. Dar de un lucru sunt sigur – nu e vina lui Dumnezeu.

Andrew Wommack

77 de gânduri despre „Dumnezeu vrea sa fii vindecat!

 1. da, isus ne-a spus sa vindecam bolnavii. nu bolnavii credinciosi, ci bolnavii. cristos i-a vindecat pe toti pe unde mergea. si nu puteau fi toti credinciosi. nu i-a zis nimanui: tu nu esti credincios si ai o problema cu viata de rugaciune, deci nu poti sa fi vindecat. asa ca se poate sa fie o problema (si) la persoana prin care se face vindecarea. nu a zis nimeni ca e vina lui dumnezeu, ci doar ca poate nu e voia lui ca cineva sa fie vindecat. asa ca in cazul lui pavel.

  • Pai tu nu poti sa intelegi ca prin ranile Lui am fost vindecati?…tu il contrazici pe Dumnezeu? deci…ori vrea ori nu vrea sa fim vindecati?…si inca un lucru cu care sunt in totalitate de acord cu ce a zis cel care a scris acest articol…daca oamenii,asa cum zice elior se cred bolnavi ca nu vrea Dumnezeu sa i vindece, atunci de ce mai iau pastile si mai se duc pe la doctori? vor sa iasa din „voia lui Dumnezeu” cu ajutorul doctorilor?..as vrea sa te gandesti bine elior si cei care mai gandesc asa ca tine…incercati sa i puneti „in carca” si sa il faceti pe Dumnezeu „vinovat” de neputintele personale…si incercati sa i diminuati Atotputernicia!!

 2. 1 Petru 2
  24. El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.

  Biblia e cat se poate de clara in a spune ca prin ranile lui Isus suntem vindecati. A spune ca este voia lui Dumnezeu ca un om sa fie bolnav este o batjocorire la adresa suferintelor purtate de Isus pentru noi. Nu stiu cum unii crestini pot sa spuna asa ceva fara sa realizeze ce inseamna aceasta.
  Domnul Isus a spus ca cine il vede pe El il vede pe Tatal. Isus nu a spus nimanui ca este voia Tatalui ca acel om sa fie bolnav, ba din contra, El a vindecat pe toata lumea tocmai ca sa arate care este voia Tatalui in aceasta privinta.
  Sunt crestini care sustin ca Isus a vindecat toti oamenii ca sa arate ca El este Fiul lui Dumnezeu. Acest lucru nu este adevarat. El a facut voia Tatalui in orice lucru. Daca vroia doar sa arate ca este Fiul lui Dumnezeu putea sa faca tot felul de vindecari nemaivazute doar pentru anumiti oameni si erau suficiente si minunile pe care le facea: mersul pe apa, potolirea furtunii, hranirea a mii de oameni cu doar cativa pesti si cateva paini, etc.

  In ceea ce priveste povestea lui Pavel, banuiesc ca te referi la 2 Corinteni 12. Daca citesti cu atentie ce scrie acolo vei vedea ca nu este vorba de nici o boala. Este interpretarea unora cum ca Pavel s-ar fi rugat pentru a-i fi luata boala.

  In versetele din acest capitol Pavel vorbeste despre persecutiile prin care trece. Acelea sunt tepusul din carne. Aceste persecutii sunt de la Satana dupa cum spune si el si ii sunt ingaduite pentru ca Pavel sa nu se ingamfe cu viziunile extraordinare pe care le-a avut. Despre acestea vorbeste la inceputul capitolului.
  Despre persecutii ne-a avertizat si Domnul Isus ca vor veni peste oricine Il urmeaza, iar in cazul lui Pavel aceste persecutii erau extraordinare.

  7. Si, ca sa nu ma umflu de mandrie din pricina stralucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un tepus in carne, un sol al Satanei, ca sa ma palmuiasca si sa ma impiedice sa ma ingamf.

  Pavel zice ca i-a fost pus acest tepus dar nu spune ca Dumnezeu l-a pus ba din contra spune ca acel tepus este un sol al Satanei.

  8. De trei ori am rugat pe Domnul sa mi-l ia.
  9. Si El mi-a zis: „Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita.” Deci ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos sa ramana in mine.
  10. De aceea simt placere in slabiciuni, in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari, pentru Hristos; caci cand sunt slab, atunci sunt tare.

  Dupa cum vezi, ceea ce are Pavel de suportat, toate aceste greutati, sunt pentru Hristos. Este exact ceea ce a spus si Isus: din pricina ca Il urmam pe El vom avea parte de prigoniri cu tot ceea ce inseamna ele.
  Dumnezeu ii spune lui Pavel ca prin aceste prigoniri puterea Lui este facuta desavarsita.

  Nicaieri in Noul Testament nu este ceva care sa ne faca sa credem ca voia Domnului este sa suferim. Singura suferinta este din cauza prigonirii, din cauza ca Satan ne vaneaza. Satan este cel ce vrea sa ne faca rau, nu Dumnezeu. Dumnezeu ne-a dat armele necesare sa luptam cu Satan.

  Cand un crestin ajunge la revelatiile pe care le-a avut Pavel atunci poate spune ca si el ca e posibil ca Dumnezeu sa nu vrea sa ii ia prigonirile ca sa nu se ingamfe.

  • @Gradi in ceea ce spui tu il faci nepuntincios pe Dumnezeu. De ce crezi ca azi nu se mai pot face vindecari miraculoase? Dumnezeu e acelasi si azi si in veci de veci., noi ne-am schimbat dar El ramane acelasi.

   • naomi draga, de ce nu citesti intai „articolul”? „gradi” e superincrezator in puterea lui. cica dumnezeu acum nu mai are nicio treaba. ne-o dat-o noua.

   • Daca vrei sa comentezi ceva, daca nu esti de acord cu ceea ce scrie in articol de ce nu ne aduci versete care sa demonstreze ca ceea ce scrie aici este gresit?

 3. eu cred mai mult ca este voia lui dumnezeu. hai sa ne uitam la bolnavul de la scaldatoarea betesda. in ioan 5. biblia spune ca acolo era o multime de bolnavi, si cu toate acestea, numai acest bolnav a fost vindecat de isus. poti sa-mi spui de ce? tot in ioan 5, isus spune:
  30. Eu nu pot face nimic de la Mine insumi: judec dupa cum aud; si judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut sa fac voia Mea, ci voia Tatalui, care M-a trimis.
  in matei 13 si marcu 6 ca isus a vindecat numai cativa bolnavi. nu pe toti. iar din luca 5 se intelege ca nu tot timpul puterea tatalui era cu isus ca sa vindece. pt ca nu era voia tatalui, probabil.
  cum comentezi?

 4. Ioan 5
  1. Dupa aceea era un praznic al iudeilor; si Isus S-a suit la Ierusalim.
  2. In Ierusalim, langa poarta oilor, este o scaldatoare, numita in evreieste Betesda, care are cinci pridvoare.
  3. In pridvoarele acestea zaceau o multime de bolnavi, orbi, schiopi, uscati, care asteptau miscarea apei.
  4. Caci un inger al Domnului se cobora, din cand in cand, in scaldatoare si tulbura apa. Si cel dintai care se cobora in ea, dupa tulburarea apei, se facea sanatos, orice boala ar fi avut.
  5. Acolo se afla un om bolnav de treizeci si opt de ani.
  6. Isus, cand l-a vazut zacand, si fiindca stia ca este bolnav de multa vreme, i-a zis: „Vrei sa te faci sanatos?”
  7. „Doamne”, I-a raspuns bolnavul, „n-am pe nimeni sa ma bage in scaldatoare cand se tulbura apa; si, pana sa ma duc eu, se coboara altul inaintea mea.”
  8. „Scoala-te”, i-a zis Isus, „ridica-ti patul si umbla.”
  9. Indata omul acela s-a facut sanatos, si-a luat patul si umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat.

  Acesta este unul dintre putinele cazuri relatate in care Isus se duce si vindeca un om care nu a cerut vindecarea. Acest om era bolnav de 38 de ani si nu avea pe nimeni care sa il ajute sa intre in apa si sa se faca bine. Domnul Isus se duce si il vindeca pentru ca stia ca acest om nu are nici o alta sansa de vindecare. Faptul ca doar acest om a fost vindecat nu inseamna ca voia lui Dumnezeu era ca doar el sa capete vindecarea. Poate ca acolo erau foarte multi oameni si i-ar fi luat ceva timp Domnului Isus sa ii vindece pe fiecare. Acest lucru l-ar fi pus in pericol tinand cont de faptul ca era o zi de Sabat si nu era inca timpul ca El sa fie dat pe mana iudeilor care nu erau de acord cu vindecarea facuta in ziua de Sabat.

  Matei 13
  57. Si gaseau astfel in El o pricina de poticnire. Dar Isus le-a zis: „Nicaieri nu este pretuit un proroc mai putin decat in patria si in casa lui.”
  58. Si n-a facut multe minuni in locul acela, din pricina necredintei lor.

  Marcu 6
  4. Dar Isus le-a zis: „Un proroc nu este dispretuit decat in patria Lui, intre rudele Lui si in casa Lui.”
  5. N-a putut sa faca nicio minune acolo, ci doar Si-a pus mainile peste cativa bolnavi si i-a vindecat.
  6. Si Se mira de necredinta lor. Isus strabatea satele dimprejur si invata pe norod.

  Versetele de mai sus din Matei si Marcu arata clar care era motivul pentru care Isus nu a putut face minuni si anume necredinta oamenilor. Cu toata necredinta acelor oameni El totusi a vindecat cativa bolnavi. Necredinta oamenilor nu i-a lasat pe acestia sa vina la Isus pentru vindecare. La El veneau oameni care credeau ca vor fi vindecati de El si chiar erau toti vindecati. Arata-mi macar un verset din Noul Testament unde scrie de un singur om care a venit la Isus pentru vindecare si nu a fost vindecat. Chiar si in aceste versete scrie ca din cauza necredintei lor nu a putut face minuni dar nu scrie ca nu a putut vindeca pe cineva.

  Luca 5
  17. Intr-una din zile, Isus invata pe noroade. Niste farisei si invatatori ai Legii, care venisera din toate satele Galileii si Iudeii si din Ierusalim, stateau acolo; iar puterea Domnului era cu El, ca sa vindece.

  In versetul de mai sus spune ca puterea Domnului era cu El ca sa vindece. Ce logica spune ca daca scrie in acest verset ca puterea era cu El inseamna ca nu era mereu?!!!! Poate ca pur si simplu asa a fost Luca inspirat sa scrie in acel moment ca puterea Domnului era cu Isus ca sa vindece, dar asta nu inseamna ca puterea lui Dumnezeu nu era mereu cu El ca sa vindece.

  Cum e posibil ca oamenii sa caute prin Noul Testament versete pe care sa le interpreteze in fel si chip in moduri din cele mai ciudate numai ca sa demonstreze ca nu e voia lui Dumnezeu sa vindece cand sunt extrem de multe versete care spun ca este voia lui Dumnezeu pentru fiecare om ca acesta sa fie sanatos?!
  Cum e posibil sa se interpreteze in fel si chip versete ca sa se demonstreze ca Isus nu a vindecat pe toata lumea cand sunt nenumarate versete care arata ca El i-a vindecat pe TOTI cei care au venit la El pentru vindecare?!

  Asa cum Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie mantuiti si totusi nu toti sunt pentru ca nu vor sau nu pot crede ca pot fi mantuiti la fel este si cu vindecarea. Dumnezeu ne-a oferit deja prin jertfa lui Isus totul: iertarea de pacate, vindecare, eliberare. Acum, fiecare va obtine ceea ce vrea sa creada. Ti se va da ceea ce crezi.

  Este mult mai usor sa interpretam cum vrem ceea ce Dumnezeu ne spune numai sa nu trebuiasca sa fim responsabili. Mai bine credem ca nu e voia lui Dumnezeu ca unii oameni sa fie vindecati decat sa studiem cuvantul Domnului si sa vedem cum se poate obtine vindecarea.
  Prin ranile lui Isus deja avem vindecarea. Partea noastra acum este sa credem si sa o primim.

 5. poate ca nu. mai vedem. oricum multumesc pt raspunsuri.

 6. Sfatul meu este sa faci o exegeza pe textul din Ioan 5 si sa studiezi problema vindecarii din TOT Noul Testament. Voia lui Dumnezeu nu devine automat realitate, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu e Atotputernic. El poate sa faca ce vrea, dar in bunatatea si dragostea Lui nu trece de vointa omului.

  • In loc de a face o exegeza pe textul Bibliei mai bine interpretezi textul duhovniceste. Daca ai Duhul Sfant bineinteles. Asta este sfatul indirect al lui Pavel si banuiesc ca sti la ce ma refer.

   • Eu cunosc o multime de oameni care interpreteaza textul duhovniceste si totusi au pareri diferite cu a ta. Asta se poate intampla doar daca este si alt duh.

    Am o intrebare directa pentru tine: sustii evanghelia prosperitatii sau spui asta doar in privinta bolilor?

   • Din moment ce esti copil al lui Dumnezeu…si nu „sustii” asa cum zici tu ,aici nu se pne problema de partea carei partide esti ? a saducheilor ,a fariseilor etc? a ortodocsilor ,a penticostalilor legalisti sau a celor liberi,a legalismului sau a libertatii in Cristos?…” Eu am venit ca oile(copiii lui Dumnezeu,noi) să aibă viaţă, şi s’o aibă din BELSUG. Eu sînt Păstorul cel bun.”Ioan 10 cu 10.Asa ca daca Domnul a vrut sa avem viata din belsug nu se referea la viata cu boli,in saracie,in necazuri si probleme zilnice…Sfatul meu pentru tine este sa iti deschizi inima catre Domnul sa te lepezi de legalism si sa intri in destinul pe care El l a pregatit pentru tine. Fi binecuvantat!

  • cum adica voia lui dumnezeu nu devine automat realitate? adica ea fiind aceea de-a se vindeca omul, nu trece peste vointa omului care probabil nu-si doreste vindecarea? ar fi culmea!

 7. 2 Petru 3:9 spune ca Dumnezeu nu vrea ca cineva sa piara: “Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si DORESTE CA NICIUNUL SA NU PIARA, CI TOTI SA VINA LA POCAINTA”

  Deci voia lui Dumnezeu este ca toti oamenii sa fie mantuiti. Se intampla oare asta in realitate? Nu! Sunt mai multi oameni nemantuiti decat mantuiti. Si la fel e si cu vindecarea.

  Voia lui Dumnezeu nu devine automat realitate

  • eh! nu e chiar asa. daca un canceros se roaga personal pt vindecarea lui, se roaga si familia tot pt vindecarea lui, prietenii, biserica, si tot moare, ce inseamna? sa presupunem ca nu ai sa-i reprosezi ca n-a fost pocait, ca nu l-a cunoscut pe domnul, ca n-a avut o relatie personala cu el, ca nu a avut duhul sfant, ca n-a cunoscut si inteles scriptura, etc. sa zicem ca le-a avut pe toate astea, si totusi s-a curatat in niciun an. de ce daca a fost voia lui dumnezeu nu a fost vindecat, mai ales ca s-au rugat atatia pt el? chiar n-a fost nimeni vrednic ca dumnezeu sa-i asculte rugaciunea?

   • Motivele pentru care acel om nu a fost vindecat pot fi nenumarate. In primul rand ca nimeni nu poate sti ce e in inima altui om, desi cu gura poate sa iti spuna ca el crede, s-ar putea ca necredinta de fapt sa il conduca pe acel om.

    Dupa modelul romanesc unde atunci cand se roaga cineva pentru bolnavi, nu e sigur sigur daca voia lui Dumnezeu este sa vindece sau nu, ceea ce e necredinta in toata regula, nici nu te poti astepta ca omul sa fie vindecat.
    E ca si cum atunci cand cineva vrea sa fie mantuit, nu stie sigur daca Dumnezeu vrea sau nu sa il mantuiasca.

    Pocaitii se roaga oricum, numai cum s-a rugat Isus nu. Si totusi se asteapta sa vada rezultate. Din vaicareala unui individ sau a unei biserici intregi sau a 10 biserici intregi, vaicareala care se presupune a fi rugaciune, nici nu e de mirare ca nu se intampla nimic. Daca s-ar folosi totusi exemplul lui Isus si oameni si-ar folosi autoritatea pentru a vindeca bolnavi, alta ar fi situatia.

    Si motivele ar putea continua.

   • o sa-ti fac o lista cu niste bolnavi, ca se pare ca tu te rogi cu autoritate, din ce spui. deci cu efect.

   • In primul rand fi binecuvantat si Duhul Sfant sa te umple oricine ai fi cu putere ca vad ca deja prin adevarul pe care il spui fara perdea cum fac multi altii ti ai atras o multime de critici,dar pentru ei nu pot decat sa le spun „Nu judeca,sa nu fi judecat”…Sunt in totalitate de acord cu ce ai scris tu si ti am recomandat deja blogul la toata lista mea de cunostinte;))…As vrea sa adaug un alt motiv aici la ce ai spus tu mai sus…Omul lui Dumnezeu care se roaga pentru vindecare crede ma ca are (parerea mea) cel mai mare factor de decizie in vindecarea unui om si aici iti dau exemplu pe pastorul Beny Hinn,pastor Chris si multi alti oameni puternici ai lui Dumnezeu care (foarte important) au darul de vindecare,pentru ca nu orice om al Lui are acest dar..unii au darul vorbirii in limbi altii darul prorociei,altii darul vindecarii asa cum scrie in Corinteni.si ti am adaugat si un link unde se poate vedea puterea vindecarii cu care este inzestrat unul dintre marii oameni ai lui Dumnezeu http://www.pastorchrisonline.org/votwflash/q_high/?ref=playeroption

 8. subiectul ales pentru articol este unul bun, chiar foarte bun as zice, mai ales in societatea materioalista, determinista in care traim
  dar afirmatiile care s-au facut atat in articol cat si in comentarii ma lasa cu ideea ca de fapt noi ar trebui sa fim nemuritori aici pe pamant … ca pana la urma tot din cauza unei boli murim (slabirea inimi e si ea o boala) … as cere o clarificare … chiar asta s-a vrut a spune? … multumesc pentru raspuns!

  • nu cred ca Dumnezeu vrea sa murim bolnavi, Isus a murit pe cruce unde a luat pacatul, boala si blestemul. La fel cum nu vrea sa murim in pacat , El nu vrea sa murim in boala, pentru simplul motiv ca a rezolvat asta pe cruce.

   Se poate muri f bine si asa brusc, fara neaparat un infarct, sau io mai stiu ce boala.

   • sunt de acord cu tine, doar o mentiune … din cate stiu eu, sar putea sa gresesc, orirea inimi asa dintr-o data e si asta numita boala … ca nu stim cu sa o numim nu inseaman ca nu-i boala …
    nu inseaman ca sunt impotriva vindecarii si a luptei pt vindecare, dar mi se pare ca se promoveaza o extrema care nu-i sanatoasa … ar trebui sa nu mai mergem la doctor (chiar si dentist) si doar sa ne rugam, si apoi sa-i orim pe doctori crestini sa-si mai faca munca …
    sa en mai gandiim un pic sa nu sarim intr-o extrema nesanatoasa … si asta-i lucrul carel- reprosez articolului ca nu a abordat si persepctiva asta … poate ajuta un articol si din perspectiva pe care am mentionat-o … ca sa fie echilibrat
    Domnu cu tine!

   • Se poate muri asa cum trebuie sa fie normal la fiecare crestin,dupa ce ai numarul zilelor depline,asa cum scrie in Cuvant..”Numarul zilelor tale il voi face sa fie deplin”…linistit in patul tau cu gandul ca mergi acasa la Cristos,cu zambetul pe buze cu pace deplina si cu liniste in suflet!…nu pe patul de spital infricosat si terminat din cauza unei boli care vine de la satan…”Si in toate locurile in care mergea Isus i vindeca pe toti cei apasati de satan”…..deci Domnul vindeca si cel rau aducea boala…asta ca sa fim clari de unde vine boala si cine o poate vindeca,…
    Iar referitor la doctori nu a spus nimeni ca nu trebuie sa isi faca treaba,doar sunt atatia necrestini care au nevoie de ei pentru ca nu il au pe Domnul,DAR daca tu sustii asa cum facea persoana care a spus mai sus despre tepusul lui pavel (Care nu este o boala…ci sunt greutatile din viata unui crestin) ca boala este de la Domnul pentru tine si ca vrea sa te invete ceva prin ea…atunci DE CE te duci la doctor/:)??? VREI SA IESI DIN „VOIA LUI DUMNEZEU??”:O…..pai ar insemna ca trebuie sa ramai bolnav si sa nu te duci pe la doctori care sa te scoata din asa zisa „voia” lui Dumnezeu…Cei care sustineti o asemenea teorie va contraziceti singuri si incercati sa i diminuati puterea lui Dumnezeu.Feriti va de astfel de lucruri!

   • cu afirmatia ca Isus a vindecat toti bolnavii nu sunt de acord … au mai fost multi bolnavi care nu au fost vindecati de Isus, insa au fost vindecati de apostoli … asta fara o interpretare „duhovniceasca” a evangheliilor si Faptelor Apostolilor

    in legatura cu afirmatia pe care ai facut-o ca eu, precum cel ce a scris mai sus, cred ca boala vine de la Dumnezeu, o consider nefondata, aceasta pentru ca eu nu am sustinut asa ceva in comentariile mele … dar tu ai luat comentariul altcuiva, l-ai generalizat si mi l-ai atribuit mie … ceea ce nu e corect jurnalistic … astept o scuza …

    daca vrei sa sti parerea mea despre cum se impaca cele doua putem vorbi (scrie unul altuia)

    fi binecuvantat de Domnu in tot ce faci!

 9. Da, sunt de acord sa facem schimb de linkuri ! Deja esti in lista mea ! Fi binecuvantat si multa inspiratie la postari ! 🙂

  Paul Cimpeanu
  Harul Mantuirii

 10. Am pus blogul Dumneavoastra la mine pe blog. Se poate gasi la”Bloguri pe care le urmaresc!”

 11. Am adaugat blogul tau la blogroll. dar nu am autorizat comentariul, pentru ca nu avea nici o legatura cu postarea la care scrisesei. Ai mai sus linkul la blogul meu, daca vrei sa-l adaugi la blogroll-ul tau (desi nu am vazut nici un blogroll pe pagina ta). Poti, de asemenea, sa stergi acest comment (din acelasi motiv pentru care nu l-am autorizat eu pe al tau).

 12. Eu cred ca unul dintre motivele pentru care unii oameni nu sunt vindecati – evident lasand la o parte faptul ca cei care se roaga pentru ei nu au autoritatea/credinta necesara, nu este neaparat lipsa lor de credinta, ci in mod paradoxal faptul ca nu doresc sa fie vindecati. Pentru ca se folosesc de boala lor ca de o cârja spirituala care ii tine la adapost de adevaratele provocari ale vietii. Boala devine scuza perfecta in evitarea asumarii unor responsabilitati, iar uneori aduce chiar si o anumita securitate financiara. Daca pentru ei acest lucru este intr-o oarecare masura la nivel inconstient pentru Dumnezeu toate lucrurile sunt vizibile.

 13. nu toti bolnavii sunt vindecati, fie au credinta sau nu. Noi nu putem interveni in planurile Creatorului. Doar sa credem ca El poate, dar alegerea-I apartine.
  Sunt de acord cu schimb de link.

  • Planurile lui Dumnezeu ne sunt revelate. Isus a spus ca cine Il vede pe El Il vede pe Tata. Alegerea ii apartine lui Dumnezeu si ne-a aratat ce a ales, mai ramane sa si credem.

   • cum planurile lui dumnezeu ne sunt revelate cand el spune ca gandurile noastre nu sunt gandurile lui? nu contesta nimeni ca dumnzeu nu poate vindeca. poate. numai daca vrea, numai daca este voia lui.
    iar in proverbe spune ca inima omului face multe planuri, insa hotararea este a domnului. si aceea se implineste.

   • Tu ai citit contextul in care Dumnezeu spune ca gandurile noastre nu sunt gandurile Lui? Ai idee despre ce se vorbeste in Isaia 55? Ai idee de faptul ca noi ne aflam intr-un nou legamant?
    Sti ca cine L-a vazut pe Isus L-a vazut pe Tata? Care ti se pare tie ca este voia Tatalui daca te uiti la Isus care a facut numai voia Tatalui?

   • ai uitat de proverbe. oricat le-ai drege tu, tot daca vrea dumnezeu te vindeca.

    poti sa-mi spui te rog ce intelegi prin botez cu foc?

  • 2Aduceţi-vă aminte de zilele dela început, cînd, după ce aţi fost luminaţi, aţi dus o mare luptă de suferinţe:

   33pe de o parte, eraţi puşi ca privelişte în mijlocul ocărilor şi necazurilor, şi pe de alta, v’aţi făcut părtaşi cu aceia cari aveau aceeaş soartă ca voi.

   34În adevăr, aţi avut milă de cei din temniţă şi aţi primit cu bucurie răpirea averilor voastre, ca unii cari ştiţi că aveţi în ceruri o avuţie mai bună, care dăinuieşte.

   35Să nu vă părăsiţi dar încrederea voastră, pe care o aşteaptă o mare răsplătire!

   36Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v’a fost făgăduit.

   Ce era important pentru acesti oameni sanatatea si belsugul de pe pamant sau ce ii asteapta dincolo?
   Bine-nteles imi puteti spune ca ei erau evrei si noi nu. Sau da.. erau persecutati. Nu sufereau. Dar averi tot numai aveau.

 14. V-am citit posturile. gasesc curajoasa intelegera dumneavoastra. Merita sa fiti citit. Va-am adaugat la blogroll. Va rog nu ma adaugati si pe mine. Eu nu caut sa fiu citit. Eu scriu ca imi place . O zi buna

 15. Sunt de acord cu viata traita prin sanatate ca fiind voia Lui pentru fiecare .

 16. Gradinaeden,

  Am o intrebare simpla. Era Timotei, ucenicul lui Pavel, asa de lipsit de credinta? Ca Pavel ii recomanda „Sa nu mai bei numai apa, ci sa iei si câte putin vin, din pricina stomacului tau, si din pricina deselor tale îmbolnaviri.” (1Tim 5:23)
  Nu putea Pavel sa se roage pentru el? Ca banuiesc eu ca Pavel avea destula credinta sa se roage pentru bolnavi. Sau poate nu? Poate numai cei din vremea noastra au aceasta credinta, dealde Benny Hin si Chris .

  • Prima intentie a fost sa iti raspund la intrebare dar apoi am realizat ca orice as scrie tu vei crede tot ceea ce vrei. Se vede acest lucru din felul in care ti-ai incheiat comentariul. Daca iti place sa te bazezi pe versetul postat de tine si sa ignori tot ce a spus si a facut Isus in ceea ce priveste subiectul acestui articol este treaba ta. Dumnezeu sa te lumineze!

   • Sa inteleg ca nu merit un raspuns.
    Multumesc pentru tratament. E totusi mai mult decat a ignora, sau a sterge comentariul.
    Dumnezeu sa continue sa va binecuvanteze pe dumneavoastra si familia si biserica in care slujiti Domnului.

 17. Inteleg ca ceea ce ai scris este credinta ta dar poti sa aduci si argumente la aceasta credinta? Se bazeaza ea pe Biblie sau e doar o experienta de viata?
  Ai scris ca Dumnezeu nu vindeca pe oricine. Domnul Isus a vindecat pe toata lumea? Daca da inseamna ca asta este voia lui Dumnezeu pentru ca Isus spune ca cine L-a vazut pe El L-a vazut pe Tatal. Puteai sa scrii ca nu toata lumea se vindeca ceea ce nu este acelasi lucru cu Dumnezeu nu vindeca pe oricine. Nu se vindeca toata lumea desi voia lui Dumnezeu e ca toata lumea sa se vindece. Ramane sa te gandesti ce se intampla in realitate.

  A purta crucea inseamna a suferi persecutii pentru Numele lui Isus. Daca ai spus ca boala si suferinta isi au rolul lor crezand ca asta inseamna purtarea crucii gresesti. Sau poate gresesc eu si atunci imi vei aduce versete care sa demonstreze asta.

  Prin ranile Domnului Isus am fost vindecati asa ca ai grija ce spui referitor la cine da sau permite boala in viata unui crestin pentru a nu ajunge sa-ti bati joc de ceea ce a realizat Isus pentru noi.

 18. Ai versete care sa demonstreze ceea ce ai scris aici? Daca nu ai inseamna ca este doar parerea ta personala. Uite ce a zis Domnul Isus:
  Ioan 10
  10. Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug.

  Ce crezi tu ca inseamna viata din belsug?
  Dumnezeu are nevoie de oameni care sa fie ucenici, oameni care sa faca voia Lui, oameni care sa vesteasca Evanghelia, nu de oameni bolnavi si neputinciosi.

  • Cum a fost voia Domnului si cum este cu misionarii din tarile comuniste sau islamice sau din Romania comunista care mureau de TBC si de tot felul de boli.
   Du-te in Iran sau Pakistan si predica evanghelia. Sa vedem cat de sanatos o sa fii acolo.

 19. Eu sunt inca in cautarea adevarului. Am fost pe punctul de a crede mesajul tau cam acum un an. Totusi ceva s-a intamplat si asta ma pune inca pe ganduri. Prietenul meu baptist ca si mine, dupa ce s-a impotrivit multa vreme oricarui fel de mesaj penticostal, totusi a ajuns sa creada in puterea vindecarii a experimentat vorbirea in limbi si a devenit un mesager foarte puternic al acestui mesaj: Dumnezeu vrea sa fii vindecat. Prietenul meu se tot vaita de dureri in piept cam de cand il stiu eu de vreo 11-12 ani. M-am intalnit cu el in nov. 2009 si pe langa faptul ca mi-a zis ca i s-au agravat durerile mi-a vorbit din nou de puterea vindecarii si ca noi refuzam sa il credem pe Dumnezeu pe cuvant. Intre craciun si revelion am primit un telefon ca dupa o febra de 2 zile prietenul meu a fost dus inconstient la urgente. A intrat in coma in cateva zile a murit. Pe 1 ianuarie l-am ingropat. A lasat 4 copii mici. Avea 36 de ani.
  Vreau sa imi dati si mie un raspuns. Eu am unul, dar poate este gresit. Dar spuneti-mi voi. Unde a fost voia lui Dumnezeu ca el sa fie vindecat? Ce nu a mers bine ?

  • Draga benjib,
   imi pare foarte rau de prietenul tau. Este o tragedie ca un om atat de tanar sa moara inainte de vreme. Am sa incerc sa explic cum vad eu aceste lucruri fara a vrea sa condamn pe cineva. In primul rand e important sa intelegem ca in calitate de crestini nu trebuie sa explicam Biblia prin experientele de viata din jurul nostru ci invers.
   Ca sa intelegi ce vreau sa spun am sa fac o paralela.
   Voia Domnului este ca toti oamenii sa fie mantuiti. Asta spune cuvantul Domnului. Cu toate astea vedem in viata de zi cu zi ca nu toti oamenii sunt mantuiti. Unii nu accepta mantuirea, altii isi pierd credinta pe drum, etc. Acest lucru insa nu inseamna ca nu e voia Domnului ca ei sa fie mantuiti. Domnul Isus a fost intristat cand a vazut multimea de oameni fara pastor si a trimis lucratori ca acestia sa fie salvati. Si-a trimis ucenicii sa propovaduiasca Imparatia, sa vindece bolnavii si sa elibereze oamenii de demoni. Acest lucru e necesar si in ziua de azi dar crestinii nu se duc in lume ca sa salveze suflete si atunci multi pier fara sa fie salvati. Bineinteles ca Dumnezeu ar putea sa faca ceva miraculos si sa se faca cunoscut tuturor oamenilor astfel incat toti sa creada in El si sa fie salvati dar uite ca Dumnezeu in infinita Lui intelepciune a considerat ca lucrurile nu asa trebuie sa se intample ci ne-a dat noua, credinciosilor, ucenicilor Lui aceasta misiune de a duce altor oameni mesajul. Ar fi multe de spus aici si de explicat de ce stau asa lucrurile dar nu am spatiul necesar de a explica aceste lucruri intr-un comentariu.
   Acelasi lucru este valabil si pentru vindecare si eliberare de demoni. Voia Domnului este ca toti oamenii sa fie sanatosi si sa fie eliberati de demoni. Tot Noul Testament si lucrarea Domnului Isus vorbeste despre asta. Ca si in cazul mantuirii acest lucru nu se intampla dar nu din cauza ca nu asta este voia lui Dumnezeu ci din cauza ca lucratorii nu isi fac treaba.
   Domnul ne-a dat multe metode prin care sa fim vindecati dar ele nu sunt intelese si nu sunt puse in practica. De ce? Avem un dusman care vrea sa distruga si sa prapadeasca.
   Am sa enumar pe scurt despre ce este vorba. Metodele prin care avem la dispozitie vindecarea:
   – Cina Domnului. Singurul loc din NT unde ni se spune care este motivul pentru care crestinii sunt bolnavi este faptul ca nu este inteleasa si practicata corect impartasirea cu sangele si trupul Domnului.
   – Dumnezeu a dat daruri de vindecare in biserica dar in ziua de azi sunt foarte putini cei care mai cred in asa ceva si ca atare aceste daruri sunt rare si/sau neintelese. Dumnezeu nu ne forteaza la nimic ci totul se face in Imparatie prin credinta si acceptare.
   – In calitate de crestin, daca esti umplut cu Duhul Sfant si nu esti doar un crestin cu o credinta la nivelul mintii, ai puterea de a porunci bolii sa paraseasca trupul tau in Numele Domnului Isus. Cel ce este in noi este mai puternic decat Satana si boala si nenorocirile. Pentru aceasta insa trebuie sa stii care este Adevarul, sa crezi din inima fara sa te indoiesti si sa vorbesti problemei. Este foarte important cuvantul rostit. Aici gasesti un articol pe scurt referitor la aceasta problema: http://uceniculluihristos.wordpress.com/2010/11/14/cum-se-intampla-minunile/

   • Acelasi lucru este valabil si pentru vindecare si eliberare de demoni. Voia Domnului este ca toti oamenii sa fie sanatosi si sa fie eliberati de demoni.
    vrei sa zici cumva ca in spatele fiecarei bali este un demon?

   • dani, sunt boli generate de demoni si boli generate de cauze naturale. Banuiesc ca mi-ai pus intrebarea din comentariu pentru ca nu intelegi cum se poate porunci bolii sa dispara.
    Daca boala e generata de demon poruncesti demonului sa plece.
    Daca boala e generata de un virus poruncesti acelui virus sa moara.
    Daca boala e generata de celule canceroase le poruncesti acestora sa moara si poruncesti organelor afectate sa se refaca.
    Daca ai sinuzita poruncesti sinusului sa se refaca.
    ETC…

    La asta ma refeream cand spuneam sa poruncesti bolii. Domnul Isus a spus sa vorbesti muntelui. Muntele poate fi orice. El nu a spus ca putem doar porunci demonilor sa plece ci a spus si ca putem vorbi muntelui.
    Credinta fara fapte este moarta. Asa si in cazul asta. Nu iti foloseste sa stii doar ca voia Domnului e sa te vindeci. Trebuie sa actionezi conform credintei tale si sa faci ce ne-a spus Isus sa facem, adica sa vorbim problemei.

 20. Multumesc pentru raspuns.
  Spunea cineva ca lumea spirituala nu o putem vedea, insa teologia este ca o harta, care iti explica ce se intampla dincolo. Este ca si cand am fi intr-o camera intunecoasa, dar pentru ca avem harta in minte stim sa nu ne lovim de vreun scaun sau stim unde e usa de la baie. Daca nu ai o teologie corecta, s-ar putea sa se intample lucruri in viata spirituala si sa nu corespunda cu harta. De aceea eu incerc sa corelez experienta cu teologia. E adevart ce ai spus ca nu interpretam biblia prin experienta. Dar tocmai asta incerc sa fac sa gasesc teologia care explica cel mai bine experienta.
  Iar aceasta logica pe care mi-ai aratat-o mai sus nu duce decat la faptul ca Dumnezeu nu poate. Dumnezeu vrea, dar nu se intampla=> El nu poate.
  Dumnezeu vrea ca Iov sa nu suferit, cu toate asta Iov a suferit enrom. Din fericire acolo ni se si spune clar ca Dumnezeu chiar a vrut ca Iov sa sufere, si Iov invata pocainta. Copilul lui David din trairea in pacat, moare. Dumnezeu vrea ca un copil sa moara. Scopul pe care l-a si atins, David se pocaieste. Dumnezeu vrea ca Lazar sa fie bolnav si sa moara. Scopul Dumnezeu isi arata gloria prin inviere, ca mai tarziu Lazar sa moara din nou. Multi martiri au fost taiati in doua cu fierastraul. Multi martiri au murit bolnavi si inca mai mor in inchisorile comuniste. Experienta aceasta mare parte notata si in Scriptura, nu corespunde cu „harta” ta. Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie vindecati. Ce sa inteleg ca sunt anumite duhuri mai puternice decat Dumnezeu, si Dumnezeu nu face minunea? Cred ca mai degraba corespunde cu „harta” mea. Dumnezeu POATE INTOTDEAUNA, dar cateodata vrea, cateodata nu vrea. Scopul lui mai mare decat acela ca eu sa fiu sanatos, este acela ca eu sa ma sfintesc. Si aici cred ca a vem aceeasi intelegere. De aceea cred ca Dumnezeu foloseste ba boala, ba vindecare ca omul sa se smereasca inaintea lui sa se pocaiasca si sa ii dea Glorie.

  • Ai interpretat cum ai vrut tu ceea ce am scris mai sus. Dumnezeu vrea si poate dar ne-a dat noua puterea de a face asta. Printre altele si de aia avem puterea Duhului Sfant in noi. Dumnezeu cand ne-a creat ne-a dat autoritate peste pamant. Acea autoritate ne-a fost furata de Satan atunci cand omul a cazut. Domnul Isus cand a murit pentru noi ne-a redat autoritatea pierduta dar noi crestinii nu vrem sa o folosim si ne lasam in continuare condusi de Satan prin modul de gandire. Rezultatul se vede. In loc sa ne intoarcem la Biblie si sa intelegem voia lui Dumnezeu si instrumentele pe care ni le-a lasat ca sa le folosim noi ne creem o invatatura proprie (de fapt nu este a noastra ci a lui Satan) si astfel acceptam sa se intample aceste tragedi. In acest fel Satan are in continuare autoritate pe pamant desi nu ar trebui sa fie asa.
   Domnul Isus a restabilit Imparatia cerurilor pe pamant iar noi trebuie sa traim in ea. In Imparatie nu exista boala si nu exista oameni condusi de Satan. Isus ne-a aratat cum se traieste in Imparatie.
   Decat sa ne luptam sa intelegem cum se traieste in Imparatie, care sunt regulile care o guverneaza preferam sa ne lasam condusi in gandire de Satan.
   Ce ma intristeaza cel mai tare este faptul ca exista posibilitatea ca cineva, un crestin, sa le explice copiilor ramasi in urma ca asta a fost voia lui Dumnezeu ca ei sa ramana fara tata. Acest lucru nu este adevarat si acei copii este posibil sa nu vrea sa cunoasca un astfel de Dumnezeu si uite cum pot fi pierdute suflete…

   • Este mult mai comod pentru noi sa le explicam celor ce trec prin astfel de lucruri ca asta a fost voia lui Dumnezeu. Aceasta explicatie nu ne implica pe noi crestinii cu nimic.
    In loc sa ne intarate cand vedem astfel de lucruri in jurul nostru la a cauta si a bate pentru a afla cum sa facem voia lui Dumnezeu mai bine dam vina pe Dumnezeu.
    De ce nu recunoastem ca nu Dumnezeu e de vina pentru ce se intampla ci comoditatea si neputinta noastra?
    Daca ar recinoaste cat mai multi crestini ce se intampla in realitate poate ca am incepe cati mai multi sa cautam si ne-am trezi si am sti cum sa traim in Imparatie si nu am mai vedea astfel de lucruri printre copiii lui Dumnezeu. Nu asta este ceea ce ne-a pregatit Dumnezeu. Asta este ceea ce acceptam noi.
    Nu vreau sa condamn dar trebuie sa ne trezim la realitate si sa Il cautam pe Dumnezeu cu toata inima si sa incetam in a mai da vina pe El pentru toate nenorocirile din lume.
    Cand oare vom intelege imensa iubire a lui Dumnezeu pentru noi?
    Trebuie sa ne trezim si sa incepem sa actionam si sa aratam si celor din lume adevarata fata a Dumnezeului nostru pentru ca la asta am fost chemati in calitate de ucenici ai Domnului Isus.

   • Totusi omul era credinciosi credea in daruri. Spunea ca a fost botezat cu Duhul Sfant. Nu inteleg cum se „activeaza” aceasta putere a Duhului. Ce ar fi trebuit sa faca omul sa fie vindecat? Exista vre-o formula sigura, ca sa zic asa ? Ca la matematica? Ca o lege a fizicii ? Sa stii ca daca se indeplinesc cele 2, 5 , 100 de conditii, formula functioneaza.
    Ce mi se pare mie, este ca si la voi, care credeti ca Dumnezeu vrea INTOTDEAUNA, ca si la noi care credem ca se intampla NUMAI cand Dumnezeu vrea, lucrurile stau la fel. Cateoadata oamenii sunt vindecati, cateodata nu. Intreb si eu ca temnicerul. Ce trebuie sa fac, sa fiu SIGUR ca sunt vindecat? Este o „formula ” ca si pentru mantuire ? Credinta in jertfa= siguranta ispasirii. Credinta in jertfa=sigrunata vindecarii ?
    Multumesc.

   • 1. Daca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie vindecati, cum perimite bolile genetice? Ce problema spirituala are copilul din pantecul mamei. Sau cum isi poate el activa credinta ca sa fie vindecat ?
    2. Acest lucru nu este adevarat si acei copii este posibil sa nu vrea sa cunoasca un astfel de Dumnezeu si uite cum pot fi pierdute suflete… Sa inteleg ca cine nu crede in vointa universala a lui Dumnezeu de prosperitate pentru omenire este un suflet pierdut. Ce s-a intamplat timp de 1960 de ani inainte de apartia curentului charismatic ? Sau 400 de ani de la Reforma pana la penticostali ? Sau 1500 de ani inainte de Reforma ? Ma indoiesc ca lumea crestina a fost plina de suflete pierdute doar pentru ca nu credeau ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie sanatosi si la punga grosi.

   • „Formula” pentru mantuire ca si pentru vindecare se gaseste in Noul Testament.
    In primul rand este necesara schimbarea modului de gandire (pocainta = metanoia = schimbarea modului de gandire). Din pacate crestinii din ziua de azi nu si-au schimbat modul de gandire, nu au inteles care sunt regulile Imparatiei si ca atare traiesc si gandesc conform acestei lumi. Acesta este principalul motiv pentru care nu vad in viata lor ceea ce a oferit Isus prin jertfa Sa: pace, scaparea de sub puterea pacatului, vindecarea, eliberarea, etc. De asemenea nu exista acea credinta din inima care se vede in actiuni.
    „Formula” aratata de Isus este: credinta din inima fara sa existe indoiala + vorbire. Vezi Marcu 11:22-24.

   • 1. Daca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie vindecati, cum perimite bolile genetice? Ce problema spirituala are copilul din pantecul mamei. Sau cum isi poate el activa credinta ca sa fie vindecat ?

    Oamenii sunt sub pacat, sunt sub puterea lui Satana. De acest lucru te scapa jertfa Domnului Isus. Problema copilului din pantecul mamei este aceeasi problema pe care o au toti oamenii si acest copil poate fi afectat de toate nenorocirile din lume ca orice alt om. El nu are o vina pentru felul in care se naste.
    Pe de alta parte un copil este sub autoritatea parintilor. Daca parintii sunt crestini si stiu ce au de facut pot contracara aceste lucruri. Sunt nenumarate cazuri de parinti crestini care au vazut la ecografie ca au copii cu probleme dar pentru ca au inteles autoritatea lor aupra copilului si asupra bolii si au inteles ce au de facut, au pus in practica credinta lor si la nastere copiii au fost perfect sanatosi. Sunt de asemenea parinti care au vazut cum copiii lor au probleme grave de sanatate si au stiut ce sa faca astfel incat acestia sa devina sanatosi prin puterea lui Dumnezeu.
    Trebuie sa intelegi ca noi traim inca in aceasta lume dar am primit puterea de a o birui prin credinta in jertfa Domnului Isus. Nu noi prin puterea noastra biruim lumea. Isus a biruit lumea si ne-a dat si noua puterea de a o birui prin credinta. Insa repet, credinta nu este doar a crede ceva si atat. Credinta inseamna sa crezi din inima fara sa te indoiesti si sa actionezi ca atare.
    Cine nu poate sa creada aceste lucruri umbla in continuare in necredinta iar acest lucru poate fi din cauza ca nu a inteles sau nu si-a innoit mintea si inca gandeste conform lumii acesteia.

   • 2. Acest lucru nu este adevarat si acei copii este posibil sa nu vrea sa cunoasca un astfel de Dumnezeu si uite cum pot fi pierdute suflete… Sa inteleg ca cine nu crede in vointa universala a lui Dumnezeu de prosperitate pentru omenire este un suflet pierdut. Ce s-a intamplat timp de 1960 de ani inainte de apartia curentului charismatic ? Sau 400 de ani de la Reforma pana la penticostali ? Sau 1500 de ani inainte de Reforma ? Ma indoiesc ca lumea crestina a fost plina de suflete pierdute doar pentru ca nu credeau ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie sanatosi si la punga grosi.

    Nu cred ca lumea crestina nu a inteles voia lui Dumnezeu pana la aparitia acestor miscari. O sa gasesti si in restul denominatiunilor oameni care au inteles voia lui Dumnezeu si au crezut ce scrie in Noul Testament chiar daca au ramas in denominatiunile acelea. Asa a fost si cu darurile spirituale. Acestea nu au incetat sa fie oferite crestinilor de-a lungul timpului atata doar ca acesti oameni nu s-au organizat in miscari specifice. Pentru asta poti sa verifici in istoria bisericii.
    Adevarul lui Dumnezeu nu este intr-o perioada intr-un fel si in alta in alt fel. El este acelasi mereu. Cei care se schimba sunt oamenii. Intotdeauna au existat oameni care au spus care este adevarul atata doar ca in functie de perioada in care au trait au putut sa faca publica sau nu credinta lor. Cei mai multi au fost persecutati. In afara de asta erau miscari locale care nu erau asa de mediatizate ca astazi pentru ca nu exista accesul la informatie care exista astazi si erau miscari care erau innabusite rapid. Sunt multe de zis si aici dar important este sa intelegi ca lucrurile astea nu au aparut peste noapte. Ni se pare noua ca au aparut peste noapte din motivele de mai sus.

  • Exemplele pe care mi le-ai dat pentru a-mi arata ca voia Domnului poate fi sa fim corectati prin boala sunt din 2 categorii:
   – sunt dinainte de moartea si inaltarea Domnului Isus cand nu exista Imparatia cerurilor pe pamant si cand nu exista noul legamant. In vechiul legamant nu exista botezul cu Duhul Sfant, nu existase jertfa Domnului Isus astfel incat oamenii sa fi fost deja pedepsiti pentru pacat prin Isus astfel incat sa nu mai fie nevoie sa fie condamnati si pedepsiti, nu exista autoritatea data oamenilor asupra bolii si a duhurilor rele, …, nu existau multe.
   – sunt exemple ale martirilor. Cei ce sunt cu adevarat ai lui Dumnezeu vor avea parte de persecutii si asta este ceva ce Domnul Isus ne-a spus. Una este sa mori pur si simplu de o boala si alta este sa suferi din cauza persecutiilor pentru Numele Lui.

   • Sa inteleg ca Jertfa lui Cristos are efect doar asupra celor care in timpul omenesc s-au nascut dupa anul 33 a.d. Sau, cei nascuti inainte de Cristos au fost primiti de Dumnezeu altfel decat prin Jertfa lui Cristos ?

  • Foarte bine raspuns benjib.

 21. Am inteles. Deci Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie vindecati minus martirii.

  • Nu cred ca nu ai inteles ceea ce am scris mai sus mai ales daca esti un crestin si citesti Biblia asa ca nu pot sa interpretez acest raspuns decat ca pe o metoda de a lua in ras ceea ce am scris sau doar ai raspuns ca sa scrii ceva si sa arati ca nu esti de acord. 🙂
   Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa fie vindecati. Punct.

   Dumnezeu sa te lumineze si sa te binecuvanteze!

  • Singurul lucru de care jertfa lui Isus nu ne-a izbavit este persecutia.

   • deci jertfa Lui nu a fost suficient de mare sa ne poata izbavi de asta?

   • Din cate imi dau seama in Bisericile romanesti in general, jertfa nu este inteleasa ca o ispasire eficienta si sigura, ci mai degraba ca o ispasire potentiala. Ea are valoare doar in masura in care credinciosul stie/crede sa o exploateze. Totul depinde de credincios. Jertfa nu are nicio putere in sine asupra credinciosului, ci credinciosul asupra Jertfei.

   • daca asta e adevarat Benjib, atunci asta nu e crestinism, e postmodernism, din cate stiu eu … adica jertfa are efect doar daca eu fac ceva … dar e un subiect in sine asta …

   • Pentru ca jertfa sa aiba efect nu trebuie sa FACI ceva. Cu alte cuvinte nu faptele tale fac ca jertfa sa fie activa in viata ta.
    Ca jertfa sa aiba efect trebuie sa CREZI. Daca nu crezi nu are efect. Asa este cu mantuirea, cu vindecarea, cu eliberarea de demoni, cu tot ce are legatura cu Imparatia cerurilor.
    Si nu cred ca asta este postmodernism sau cum vreti voi sa ii spuneti. Asta scrie in Biblie.
    Fara credinta nu poti sa ii fii placut lui Dumnezeu. Fara credinta nu se poate nimic in Imparatie.
    Multi crestini spun ca au credinta dar asa cum spunea si Iacov, credinta fara fapte este moarta. Daca nu se vede din modul in care actionezi credinta ta inseamna ca ea nu exista. Asa este de exemplu si cu vindecarea. Daca ai credinta te duci si iti pui mainile peste bolnav, daca nu ai nu te duci. Poti sa spui tu cat vrei ca ai credinta in vindecarea divina, daca nu actionezi ca atare inseamna ca de fapt nu o ai pentru ca acel lucru care te opreste sa faci ceea ce trebuie este tocmai necredinta din inima.

   • si credinta nu e un dar de la Dumnezeu?

 22. daca-mi dati voie sa-mi spun parerea (personala) vis a vis de persecutie… eu cred ca are legatura cu liberul arbitru pe care fiecare persoana l-a primit de la Dumnezeu. Avem autoritate doar asupra demonilor si niciodata asupra (vointei) oamenilor (iar faptul ca cei care ne-ar persecuta ar fi sub influenta unor demoni nu schimba nimic pentru ca persoanele respective si-au folosit liberul arbitru dandu-le acestora accesul, deci teoretic nu putem alunga acesti demoni cata vreme „posesorul” lor nu-si doreste acest lucru)

  • Faptul ca Dumnezeu e omniprezent, omniscient si atotputernic inseamna (cel putin pentru mine) doar ca El stie inaintea noastra ce alegeri vom face. Insa aceste alegeri ne apartin in totalitate (chiar daca intr-o anumita masura suntem influentati- pe de-o parte de Dumnezeu si pe de alta de satan).

   Eu cred ca ceea ce ai scris mai sus se leaga intr-o masura mai mare de pocainta (sau de lipsa acesteia) Cu totii gresim si avem momentele noastre de ratacire, insa ceea ce conteaza in ochii lui Dumnezeu este doar atitudinea inimii noastre (pe care Dumnezeu o cunoaste chiar mai bine decat noi). Daca regretul/pocainta noastra sunt sincere atunci Dumnezeu poate sa ne transforme aduncandu-ne la viata, dar daca noi ne opunem acestei transformari, incercand sa „negociem” cu Dumnezeu, suntem lasati in voia mintii noastre pacatoase. (un ex din Biblie pe tema asta care mi-a dat de gandit a fost povestea lui Balaam si transformarea acestuia dintr-un adevarat profet al lui Dumnezeu intr-un vrajitor.)

   evident, e doar parerea mea.

  • eminescinescu,
   In crestinism nu exista predestinare.

   Acest blog este unul care se adreseaza crestinilor, nu ateilor care lupta impotriva crestinilor, asa ca nu ti se mai permite sa comentezi.

   • Ai auzit de Calvin sau Luther ? De bisericile Reformata, Presbiteriana, Lutherana ?Sau mai nou de Martin Lloyd Jones, D. A. Carson, A.W. Pink, John Pipper, John McArthur, R.C. Sproul ? Ei sunt crestini si cred in predestinare.

   • 1. John Calvin (this is a freebee)
    2. William Tyndale – burned for (among other things) denying free will.
    3. Martin Luther (didn’t he come before Calvin?)
    4. Augustus Toplady – „Rock of Ages”
    5. John Newton – „Amazing Grace”:
    6. The Martyrs under Henry the VIII, Bloody Mary, and the Hugnauts in France
    7. William Carey – wasn’t he also a Baptist?
    8. John Milton – some sort of writer
    9. William Cowper – „There is a Fountain”
    10. Phillip Doddridge – „O Happy Day”
    11. Isaac Watts – „Joy to the World”, „O God, Our Help in Ages Past”
    12. The Waldenses
    13. John Huss
    14. John Wycliffe
    15. John Bunyan – „Pilgrims Progress”, some Baptist
    16. B. H. Carroll – some Baptist
    17. Matthew Henry – some commentator
    18. And of Course – Charles Spurgeon

 23. Unde erau charismaticii pe vremea astora ?

  • Tu ai insirat mai sus acei crestini care cred in predestinare dar puteai la fel de bine sa faci o lista si cu cei care nu cred in predestinare.
   Acesta este un subiect care necesita multa argumente si pentru care trebuie sa treci prin toata Biblia asa ca nu am cum sa dau un raspuns in comentarii.
   O sa scriu un articol pe tema asta daca vrei sa o dezbatem.

 24. un video interesant despre predestinare

 25. Este clar faptul ca sangele care a curs la Golgota are putere sa vindece orice boala,indiferent de gravitatea ei..Isus,Domnul nostru are putere deplina sa vindece si astazi..In evanghelia dupa Ioan,cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca…PRIN RANILE LUI SUNTEM TAMADUITI….Este limpede faptul ca prin puterea lui ISUS omul poate capata vindecarea de care are nevoie…Punetiva nadejdea in ISUS,domnul nostru…Nu a dezamagit pe nimei niciodata…

 26. si tatal meu vrea sa plece dar nu trebuie sa plece

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s