Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

Uniti in Duhul

Matei 27:18 – Caci stia ca din pizma daduse pe Isus in mainile lui.

Multe probleme se ridica din cauza invidiei, Iacov spune, „ Caci acolo unde este pizma (invidie) si duh de cearta, este tulburare si tot felul de fapte rele.”(Iacov 3:16). Invidia si cearta merg mână in mână si deschid usa celui rau sa faca ce doreste in vietile noastre. Sunt si oameni care n-ar lasa niciodata loc raului in viata lor vorbind lucruri gresite, dar prin invidie ei dau libertate dusmanului sa faca ce e mai rau. Dragostea lui Dumnezeu nu este invidioasa pentru ca nu cauta folosul propriu, ci cauta binele celorlalti. Invidia este un indicator al egoismului.

Apostolul Pavel a avut cativa adversari care erau asa cum sunt oamenii certareti din ziua de azi. Ei sunt impotriva a tot si critica toate actiunile celor pusi in autoritate . Ei fac afirmatii grozave despre ce ar face ei daca ar avea autoritate, dar asta-i tot ce stiu sa faca – sa vorbeasca. Nu au dovedit nimic prin fapte de succes nici chiar in cele mai mici lucruri, insa vor sa se ocupe de lucruri mari, bazadu-se doar pe dezbaterile lor. Asta nu e modelul de avansare pe care Domnul il invoca in :Matei 25:21 – Stapanul sau i-a zis: *Bine, rob bun si credincios; ai fost credincios in putine lucruri, te voi pune peste multe lucururi; intra in bucuria stapanului tau.* ; Luca 16: 11, 12 – Deci daca n-ati fost credinciosi in bogatiile nedrepte, cine vă va incredinta adevaratele bogatii? Si daca n-ati fost credinciosi in lucrul altuia, cine vă va da ce este al vostru? si Luca cu 19:17 – El i-a zis: *Bine, rob bun; fiindca ai fost credincios in putine lucruri, primeste carmuirea a zece cetati.*

Dumnezeu a unit fiecare crestin nascut din nou, botezandu-ne pe toti in trupul Lui. Asta este deja o realitate. Iti place sau nu, vrei sa nu, fiecare crestin este una in duhul cu alt crestin.

Esecul de a functiona ca un intreg in relatiile noastre cu ceilalti credinciosi inseamna ca cineva nu este calauzit de Duhul Sfant. Firea este parte din noi si ea se ia la cearta cu alti credinciosi. Daca actionam condusi de Duhul  Sfant din ce in ce mai mult, vom veni tot mai mult in unitate unii cu altii, fratii si surorile in Hristos.

Andrew Wommack

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s