Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

Antrenament in desert

2 comentarii

Luca 1:80
Iar pruncul crestea si se intarea in duh. Si a stat in locuri pustii pana in ziua aratarii lui inaintea lui Israel.

Ioan Baptistul a avut cea mai importanta slujba care a fost data unui muritor in istoria lumii. El trebuia sa pregateasca calea pentru venirea mult asteptatului Mesia.

Luca 1:76

Si tu, pruncule, vei fi chemat proroc al Celui Preainalt. Caci vei merge inaintea Domnului, ca sa pregatesti caile Lui

Cum l-a pregatit Dumnezeu pe Ioan pentru o asemenea slujba? Ce universitate il putea invata tot ceea ce trebuia sa stie? Cine oferea un curs in a deveni cel mai mare profet care a trait vreodata? (Matei 11:11) Bineinteles ca nimeni nu il putea pregati pe Ioan pentru o asa pozitie importanta asa ca l-a pregatit Dumnezeu personal. Ioan a stat in desert pana la varsta de 30 de ani. El a fost invatat direct de Dumnezeu prin Duhul Sfant.

Faptul ca a fost invatat chiar de Dumnezeu a fost evident. Doar la 6 luni dupa ce si-a inceput misiunea, intreaga natiune Israel a experimentat o trezire spirituala si a anticipat venirea lui Cristos. Cand Isus a venit, evreii se intrebau cum de putea sti lucruri pe care nu le-a invatat niciodata (Ioan 7:15).

Aceasta cunostinta speciala care vine direct de la Dumnezeu prin Duhul Sfant este disponibila pentru fiecare credincios. Face parte din noul legamant:

Evrei 8:10-11

Dar iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu. Si nu vor mai invata fiecare pe vecinul sau pe fratele sau, zicand: „Cunoaste pe Domnul!”, caci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare dintre ei.

Duhul Sfant a fost trimis sa fie invatatorul nostru dar trebuie sa ne prezentam in clasa si sa ne asteptam sa primim.

Ioan 14:26

Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.

El ne va arata chiar si lucrurile care vor veni:

Ioan 16:13

Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare.

2 gânduri despre „Antrenament in desert

  1. Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
    Ioan 5:24

  2. Da, se numeste Scoala Duhului Sfant…. daca petrecem timp in ea… si cat timp petrecem. Fain articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s