Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

Tatal ne doreste bogati in toate privintele

3 comentarii

2 Cor 9:10-11

„Cel ce da samanta semanatorului si paine pentru hrana” va va da si va va inmulti si voua samanta de semanat si va face sa creasca roadele neprihanirii voastre. In chipul acesta veti fi imbogatiti in toate privintele pentru orice darnicie, care, prin noi, va face sa se aduca multumiri lui Dumnezeu.

Sunt 4 lucruri pe care ni le asigura Tatal:

Samanta pentru semanator.

Sunt doua lucruri pe care le vad aici. In primul rand, El ne da SAMANTA, nu holdele. De cele mai multe ori noi ne rugam pentru holde. Dumnezeu ne ofera semintele si ne intrebam de ce ne-a raspuns asa. El ofera samanta. In al doilea rand El ofera samanta SEMANATORULUI. Un semanator este cel care seamana regulat, in mod constant. Cineva care nu face asa nu poate fi considerat semanator.

Paine pentru mancare.

Tata este credincios. El se va asigura ca ai ce manca. Putine lucruri sunt atat de dureroase ca a-ti vedea copilul ca este flamand. David a zis candva, “Am fost candva tanar si acum sunt batran dar niciodata nu am vazut dreptii uitati sau pe copiii lor cersind paine”.

El va da si va inmulti samanta de semanat.

Tatal este hotarat sa ne dea si sa ne inmulteasca SAMANTA, nu holda. TU esti cel care determini care este marimea holdei in functie de cat ai semanat. Daca nu semeni nu vei avea recolta. Asta nu este vina Tatalui. Daca semeni putin vei recolta putin. Daca semeni mult vei recolta mult. Orice fermier stie acest lucru. El este credincios in a ne da samanta. Intrebarea este: esti tu credincios si semeni samanta primita? El vrea ca sa avem inmultit, de aceea ne inmulteste samanta. El inmulteste samanta TA. Sunt seminte care au numele tau pe ele. Nimeni nu poate fura aceste seminte. Sunt ale tale. Dar unele dintre aceste seminte trebuie semanate, nu trebuie sa fie consumate toate de tine.

Va face sa creasca roadele neprihanirii.

Cand, nu daca, semeni, El va binecuvanta samanta si va face sa creasca astfel incat sa ai o recolta bogata. (Geneza 26:1-7, 12-15). Din aceasta cauza „vei fi bogat in toate privintele„. Care este scopul? El vrea sa fim ca El: sa fim generosi in orice ocazie. Dumnezeu iubeste generozitatea. El iubeste pe cineva care sa cu toata inima (2 Cor. 9:7). Mai mult de atat, Dumnezeu numeste actul de a semana, neprihanire. Samanta semanata cu bucurie este cea care va cauza cresterea.

Prietene, sa nu cazi niciodata in minciuna diavolului cum ca Tatal nostru iubitor te vrea sarac. Isus a spus sa ne rugam „Faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant”.Daca nu exista saracie in cer atunci nu este voia Lui sa fie pe pamant. Daca ne vrea saraci atunci de ce ne-ar inmulti samanta? Saracia este un blestem, nu o binecuvantare. Este timpul sa scapi de mentalitatea saraciei si sa ai o mentalitate a prosperitatii. Prosperitatea nu e rea. Nu este acelasi lucru cu a fi carnal. El ne doreste bogati si nu uita ca ne vrea generosi cu fiecare ocazie.

Sursa

3 gânduri despre „Tatal ne doreste bogati in toate privintele

 1. Puteti ceva mai explicit?
  Ce este samanta? Si ce inseamna sa semanam samanta?

  • Pot sa iti spun ce inteleg eu din articol. Tot ceea ce primim bun, spune Scriptura ca este de la Dumnezeu. Deci tot ce primesti bun in viata ta este samanta lui Dumnezeu. In versetele de mai sus vad ca Dumnezeu ofera samanta si paine pentru mancare. Deci samanta nu se refera la hrana noastra de zi cu zi. Atunci la ce se refera? La tot ce primim bun. Ma gandesc in primul rand la cuvantul Domnului (vezi pilda cu samanta cazuta in diferite locuri). El ne da samanta, cuvantul Lui. Acesta insa pentru a aduce roade trebuie semanat. Semanatorul esti tu. Asta inseamna ca tu trebuie sa ai grija sa faci ceva cu samanta asta, adica sa o semeni in inima ta dar mai inainte trebuie sa-ti pregatesti terenul (mintea si inima ta), trebuie sa uzi constant (sa citesti cuvantul) si sa ai grija sa smulgi buruienile (sa scoti din inima si mintea ta tot ceea ce incearca sa innabuse samanta). Daca tu faci treaba semanatorului, Dumnezeu care are grija sa faca sa creasca, va face sa creasca si samanta ta si sa aduca roada. Aceasta samanta poate fi semanata si in alt pamant, nu doar in pamantul tau.
   Aceste versete ma mai duc cu gandul la faptul ca Isus a spus ca vom primi cu aceeasi masura cu care dam. De exemplu Dumnezeu iti da bani sau bunuri. Asta este samanta dar tu daca vrei sa obti roade din aceasta samanta trebuie sa o semeni in viata altora adica sa dai cu generozitate celor ce au nevoie si astfel samanta va aduce roade iar tu vei primi in aceeasi masura in care dai. Daca folosesti banii aceia doar pentru nevoile tale, nu ai semanat samanta ci ai folosit aceasta samanta pentru tine in forma in care era, adica de samanta. In schimb, daca din aceasta samanta semeni, adica dai altora, ea va aduce roade.
   Si exemplele pot continua. Ideea este ca tot ceea ce am primit bun este de la Dumnezeu si atunci din samanta primita trebuie sa si semanam, nu doar sa consumam, ca sa si avem roade. Cu cat semeni mai mult, cu atat vei avea mai multe roade.
   Ai nevoie de bani ca sa traiesti. Dumnezeu poate ca nu iti aduce direct banii ci iti ofera o slujba. Rolul tau este sa iei acea samanta si sa o semeni, sa te ocupi de ea, adica sa te duci la acea slujba si sa iti faci treaba cum poti mai bine ca sa primesti si roadele.
   Ai nevoie de protectia lui Dumnezeu si de sanatate. Dumnezeu iti da samanta, iti arata care este principiul prin care poti sa obtii aceste lucruri, iti arata cuvantul Lui cu privire la aceasta, iti da credinta necesara si iti lumineaza mintea ca sa intelegi ce trebuie sa faci iar tu trebuie sa faci treaba semanatorului, sa pui la lucru acele principii.
   Principiul samantei si al semanatorului apare de multe ori in Biblie si cred ca este un principiu de baza dupa care functioneaza Imparatia lui Dumnezeu.

 2. Conform celor spuse de tine, cred ca e normal ca din tot ceea ce ne da Dumnezeu (si o sa ma refer in special in cele materiale) sa ne oprim o parte care sa asigure un trai rezonabil in locul in care traim si restul sa-l semanam mai departe catre cei care sunt in nevoie.
  Din pacate, experienta arata ca prea multi care predica aceste lucruri nu reusesc sa inteleaga ce inseamna trai rezonabil, si tot aduna pana ii depasesc pe cei mai multi din zona lor. Si tot nu se opresc, si mai au tupeul sa spuna ca tot ce au le-a dat Dumnezeu lor, ca o rasplata a lucrarii lor.
  Am intalnit un singur pastor al unei biserici de vreo 15 000 de oameni care locuia intr-o casa simpla ca un om de rand si conducea o masina ca toti ceilalti, s.a.m.d.
  Doamne, da sa fie tot mai multi asemenea pastori si tot mai putini cei care se imbogatesc din evanghelie in loc sa traiasca din Evanghelie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s