Gradinaeden's Blog

Just another WordPress.com site

2. Capacitatile sangelui

VIATA LUI DUMNEZEU SE AFLA IN SANGE

Sangele este elemental in care consta viata. Si este originea vietii care ii stabileste valoarea. Biblia declara:

Caci viata trupului este in sange. Vi l-am dat ca sa-l puneti pe altar, ca sa slujeasca de ispasire pentru sufletele voastre, caci prin viata din el face sangele ispasire. (Levetic 17:11)

Cand ne uitam la viata animalelor, observam ca, cu cat animalul este mai mare, cu atat este mai valoros pentru jertfa. O turturea are o anume valoare, in timp ce un bou are o valoare mai mare. La fel este si printre oameni. Pentru paganii care sacrifica fiinte umane, o fecioara are o anume valoare, in timp ce un intai nascut are o valoare mai mare. Dar fara indoiala, sangele cel mai valoros este al preaiubitului Fiu a lui Dumnezeu.

Viata din sange este descrisa de cuvantul grec zoe. Tot ce are suflare si este viu poseda acest zoe a lui Dumnezeu. Aceasta este energia esentiala care caracterizeaza fiecare fiinta vie. Cu toate acestea zoe nu este natura Celui Preainalt.

Isus a fost conceput din viata Tatalui, posedand tot ce are Dumnezeu. El a avut deasemenea zoe al mamei sale si asta l-a facut sa devina o fiinta muritoare.

El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. (Filipeni 2:6-7)

Viata lui Isus carea avea o natura perisabila a fost transformata in viata renascuta, cand a invins moartea si a inviat din morti. Viata care curge acum in sangele Lui este o viata care nu poate muri.

Cand Isus a mers in iad, viata din sangele Lui a fost plina cu puterea glorioasa a Duhului lui Dumnezeu. Natura muritoare, corupta a trupului Lui uman a fost transformata la cel mai inalt nivel biologic. Din acel moment, sangele si Duhul lui Dumnezeu s-au unit ca sa aduca cel mai mare miracol din istorie: invierea lui Hristos.

Dumnezeul pacii, care, prin sangele legamantului celui vesnic, a sculat din morti pe Domnul nostru Isus, marele Pastor al oilor. (Evrei 13:20)

Unirea sangelui glorios cu Duhul lui Dumnezeu au produs puterea care L-au scos pe Isus din mormant, invingand moartea si iadul. Puterea invincibila a invierii a penetrat trupul izbavit a lui Isus. Viata din sangele Lui a devenit cea mai puternica mostenire pe care ar fi putut sa ne-o lase.

Pavel a trait aceasta realitate in trupul lui si in plinatate in duhul lui. Asta incerca el sa ne transmita. A stiut ca a bea din sangele legamantului nu era doar un ritual sau o picatura de lichid care dispare in zece minute. El a stiut ca intreaga lui fiinta a fost impregnate cu acest fluid vital. Sangele lui Isus penetreaza duhul nostru si ne invadeaza intregul trup, transformand sufletul nostru si inundand fiecare celula a trupului nostru. Taria puterii Lui este la lucru in noi prin inviere. Pavel s-a rugat pentru ca ochii nostri sa fie deschisi spre acesta realitate si ca noi sa intelegem mostenirea pe care Isus ne-a lasat-o.

Si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui, pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din morti si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locurile ceresti. (Efeseni 1:18-20)

Tocmai am citit asta, multumita sangelui Lui, puterea Duhului lui Dumnezeu l-a inviat pe Isus din morti. Acesta putere dinamica, actioneaza acum in noi. Isus a vrut sa bem din sangele Lui ca sa ne poata da aceasta minunata mostenire.

Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui, prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti (2 Petru 1:3-4a)

Luand sangele si trupul Lui, aceasta ne conduce spre o mai adanca intelegere a lui Dumnezeu. Viata Lui invadeaza duhul nostru in fiecare zi.

LUMINA LUI DUMNEZEU SE GASESTE IN SANGE

Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.(Ioan 1:3-5)

Viata lui Dumnezeu este o lumina lichida care trece prin venele lui Isus. Lumina este vizibila in lumea spirituala si produce frica in intunerec. Lumina sangelui lui Isus este ceea ce transforma lumea spirituala si il deposedeaza pe diavol de putere.

Intunerecul, zona in care diavolul si ostile lui actioneaza, este ceva lipsit de substanta. Cea mai buna definitie a intunerecului este absenta luminii. Cand aprindem lumina, intunerecul automat se risipeste (dispare). Asa cum un peste are nevoie de apa ca sa traiasca, diavolul are nevoie de intunerec ca sa supravietuiasca. A-l expune pe diavol luminii lui Dumnezeu este acelasi lucru cu a scoate un peste din apa. Isi pierde puterea si moare, sau in cazul diavolului, cade invins.

La inceputul secolului ai 20 lea, Dumnezeu l-a ridicat pe John G. Lake, unul dintre cei mai puternici oameni din istoria Imparatiei lui Dumnezeu. El a fost un misionar american in Africa. A fost cunoscut pentru extraordinarul dar de vindecare in care s-a miscat in lucrarea lui. Sfintenia si cunostinta lui asupra lui Dumnezeu au inspirat multe lucrari in ziua de azi.

John G. Lake a practicat Cina zilnic, si asta i-a afectat puternic viata fizica si spirituala. Multi misionari au mersi in Africa in acele zile si au murit de diverse boli care erau dezlantuite pe continentul negru. Cu toatea acestea John nu a fost niciodata bolnav. Acesta a atras atentia catorva investigatori, care au cerut o mostra din sangele lui pentru analize. Au vrut sa descopere ce il tine pe misionar intr-o asa de buna stare de sanatate. Au luat mostra si au adaugat tot felul de germeni (microbi) a celor mai fatale boli. Bibliografii lui spun ca sangele lui emitea o lumina care ardea germenii. Viata lui Dumnezeu a devenit una cu sangele misionarului.

Lumina are si o alta caracteristica, ne lumineaza intelegerea. Lumina Lui ne lumineaza fiinta in interior si ne conduce spre revelatia mareata a misterului ascuns a lui Dumnezeu. Viata, lumina si dragostea lui Dumnezeu sunt intim legate de sangele Lui.

DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU SE GASESTE SI SE MANIFESTA IN SANGELE LUI ISUS

Dumnezeu este dragoste. Acea dragoste a fost continuta in sangele Tatalui care a intrat in pantecele Mariei la conceptia lui Isus. Isus a fost nascut purtand marca dragostei care intrece orice intelegere.

Acesta dragoste da totul fara rezerve. Aceasta este natura Tatalui, care s-a dat pe Sine si s-a dat fara masura. Dragostea lui Dumnezeu este usa spre tot ce El reprezinta si spre tot ce El poseda.

Dumnezeu a creat omul datorita dragostei. El a avut nevoie de o fiinta ca El, in care sa toarne esenta dragostei Lui. In felul acesta am fost creati, sa fim cel mai iubit lucru pe care El il are.

Dragostea este plinatate. Unde exista dragoste exista pace, bucurie si o satisfactie deplina. Nu exista nici o dorinta, realizare sau scop care sa contina tot ce dragostea poate sa ofere duhului si sufletului omului. Chiar si trupul primeste beneficii, fiind umplut cu sanatate si vitalitate pe care doar dragostea le poate aduce vietii.

Dragostea nu este un sentiment. Omul nu o poate crea pentru ca este de origine dumnezeiasca. Dragostea este o persoana. Este Isus incarnat. El doreste sa traiasca prin noi si sa umple pamantul cu dragoste. El este Invatatorul si Datatorul dragostei perfecte. De aceea El a zis:

Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii. (Ioan 13:35)

Sangele Lui contine aceasta dragoste minunata, in timp ce il bem, devenim din ce in ce mai mult umpluti cu acesta. Incepem sa Il intelegem si sa Il dorim mai mult decat orice pe lume. Vieti pline de dragoste prin sangele lui Isus. Ne ajuta sa iubim acolo unde e dificil sa iubim. Ne calauzeste sa uram toate separatiile pentru ca aceasta a facut si Isus: El i-a iubit pe cei care au gresit fata de El, inchizand bresa (despartitura) dintre Dumnezeu si om si impacandu-ne din nou cu Tatal.

Scriptura spune ca sangele lui Isus vorbeste. Striga la Dumnezeu pentru ca a fost scurs. Dar dragostea continuta in acest sange ne strange si ne aduce la Isus. Dragostea Lui geme dupa noi pentru ca nu poate sa suporte sa fie separat de obiectul dragostei Lui, punandu-si viata la dispozitia noastra.

de Isus, Mijlocitorul legamantului celui nou, si de sangele stropirii, care vorbeste (despre indurare) mai bine decat sangele lui Abel (care a strigat dupa razbunare) (Evrei 12:24)

Manifestarea maxima a dragostei Tatalui este ca El l-a dat pe Fiul Lui preaiubit ca jertfa pentru pacatele noastre. Dragostea Lui pentru noi a fost mai mare decat durerea pe care a simtit-o cand L-a vazut pe Isus brutalizat si pus la moarte pe cruce.

Dragostea nu respinge, dragostea rascumpara. Dragostea are intentii bune indreptata spre om. Se concentreaza nu asupra defectelor ci asupra calitatilor. Nu considera faptele noastre ca fiind importante ci mai decgraba cine suntem in El. El a suferit si s-a expus reprosului in fiecare zi, ca sa poata fi un stindard neschimbat al dragostei pentru noi.

Dragostea nu isi inchide inima in fata tradarii, indiferentei si dispretului. Apare in fiecare dimineata, dulce si delicata, intotdeauna incercand sa faca ce e mai bun. Este blanda. Cauta intotdeauna o cale sa faca bine, sa multumeasca, sa creeze un moment placut. Cu delicatese incearca sa slefuiasca locurile zglonturoase.

Dragostea are o rezistenta de lunga durata. Este rabdatoare si buna. Niciodata nu demonstreaza invidie si niciodata nu clocoteste cu gelozie (invidie). Nu se lauda, nu se faleste. Nu isi manifesta aroganta. Nu este mandra sau aroganta. Nu este nepoliticoasa si niciodata nu se comporta nemanierat.

Dragostea nu este egoista. Nu isi cere drepturile, nu cauta sa isi sustina propriul mod de a face lucrurile pentru ca dragostea nu isi vede de propriile cai.

Dragostea nu este iritabila. Nu se simte amenintata si nu tine pica. Nu se bucura de nedreptate si nu doreste sa faca rau. Se bucura cand adevarul si dreptatea prevaleaza. Nu se simte jignita. Nu tine socoteala greselilor.

Dragostea indura totul. Este intotdeauna gata sa creada ce e mai bun despre fiecare persoana. Este plina de speranta si credinta tot timpul. Intotdeauna ramane puternica in orice situatie.  Se sacrifica la infinit si da fara limite. Este brava, luptatoare, si nu este intimidata in fata niciunui dusman. Nu da inapoi, castiga. In ea nu exista frica. Poate face totul, si nimic nu o poate opri. Dragostea rupe in bucati inamicii fiorosi, si cucereste raurile salbatice in dorinta sa de a-l salva pe cel care se ineaca. Dragostea este contagioasa. Demoleaza pereti de nedemolat. Schimba inimi de piatra in inimi de carne. Are mii de cai inaccesibile si unde nu exista o cale, o creaza.

Dragostea niciodata nu esueaza. Niciodata nu decade, niciodata nu devine demodata (invechita), niciodata nu abandoneaza o cauza, si niciodata nu inceteaza sa existe. Dragostea nu poate fi invinsa de nimeni si de nimic. Dragostea este forta cea mai puternica din univers. Este cea mai pura manifestare a fiintei Sale. Este ceea ce Il face pe Dumnezeu vizibil si palpabil pe pamant.

Acesta este ceea ce noi bem cand ne impartasim cu sangele Lui. In asta ne transformam si asta luam pentru noi cand facem acea dragoste sa fie a noastra in fiecare zi. Sangele lui Isus fuzioneaza (se identifica) cu al nostru, cand Ii permitem sa traiasca si sa isi exprime dragostea fata de lumea care este pierduta.

Dragostea Lui este un foc lichid, care curge prin venele noastre.  Ne face sa facem lucruri pe care nu le-am face in alte imprejurari. Este o dorinta care arde pentru sufletele pierdute. Este ca un magnet urias, care ne trage inspre cei in nevoi si inspre cei care doresc sa simta ca conteze pentru cineva. Este cea mai puternica forta a lui Dumnezeu. Dragostea Lui ne constringe sa facem orice sacrificiu. In El, putem implini orice fapta, nu ne gandim la pretul ce trebuie platit.

Omul natural poate doar sa aspire la o imitatie ieftina a dragostei care se afla in Hristos, care are puterea sa invinga tot. Dragostea omului este conditionata. Este incapabila sa ajunga la nivelul de sacrificiu si de moarte launtrica ceruta pentru ca sa poti iubi din toata inima.

In sangele ui Isus curge acesta forma incoruptibila a dragostei lui Dumnezeu. Din timpul in care Isus era in trup, sangele Lui ne vorbeste continu despre sacrificiul Lui. De fiecare data cand Isus a vazut mieii adusi ca jertfa pe altarul templului, sangele Lui i-a vorbit despre sacrificiul dragostei in care El va fi transformat. El era Mielul sacrificat inainte de intemeierea lumii.  Aceasta a fost ca o pecete pusa pe sangele Lui

Cand bem din sangele Lui asta ne face o jertfa placuta pe altar. Ne da taria si convingerea dragostei cu care El iubeste, convingerea a ceea ce El a dat pe cruce, a sacrificiului cu care El s-a sacrificat. Cand simtim ca e imposibil sa iubim pe cineva, band din sangele Lui, aceasta va schimba sentimentele noastre si ne va schimba inima.

Cand bem din sangele Lui, asta ne va calauzi sa iertam ceea ce este de neiertat. Cand luam Cina, si nu am fost in stare sa ajungem la libertatea iertarii de pline, sacrificiul de pe cruce vine intre noi si acea persoana care ne-a ranit. Isus Cel care a iertat pe cruce, va deveni trup in fiintele noastre. Nu doar vom ierta ci vom dori sa facem ceva frumos pentru acea persoana. Asa ne-a iubit si iertat El.

Cand bem din sangele Lui, asta ne conduce sa vedem ceea ce El vede, intotdeauna vazand solutii acolo unde omul natural si-a pierdut toate sperantele.

PUTEREA SANGELUI LUI ISUS

Sangele lui Isus are putere pentru ca este legat intim de slava lui Dumnezeu. Este singura manifestare palpabila a vietii perfecte a Tatalui. A fost in acelasi timp uman si divin. A fost ceresc si fizic. In el, cerul si pamantul s-au unit. In Isus, Dumnezeu si omul au devenit una.

Cand aceasta componenta a intrat in Sfanta Sfintelor, in cer si s-a asezat pe scaunul indurarii, slava lui Dumnezeu a devenit una cu omul. Omul Isus a fost prima fiinta din carne si oase care a continut puterea slavei Sale.

Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El  (Coloseni 1:19)

Sangele Lui elibereaza continu putere, judecand si distrugand orice se opune dreptatii Celui Preainalt. Este un foc care arde, pe care diavolul nu il poate suporta.

Sangele lui Isus contine toata autoritatea lui Dumnezeu. Vorbeste despre victoria Lui. Ii aminteste diavolului cum jertfa lui Isus a declansat puterea lui Dumnezeu asupra iadului, luand de la diavol cheile autoritatii asupra pamantului si asupra oamenilor.

Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor. (Apocalipsa 1:17b-18)

Cand bem sangele Lui, duhul nostru este inundat cu acea putere glorioasa. Sufletul nostru bea din el, apoi trupul nostru, pana ce intreaga noastra fiinta este saturata cu o putere de neinvins.

Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului. (2 Corinteni 3:18)

Multi oameni au fost invatati sa invoce puterea sangelui lui Isus, dar ei nu au experienta vie in launtrul lor cu acest sange. Duhul Sfant ne-a invatat ca nu ceea ce spunem are putere, ci pozitia din care spunem ceea ce spunem.

Cartea Faptele Apostolilor relateaza povestea fiilor lui Sceva care au incercat sa scoata afara un demon in numele lui Isus, despre care Pavel predica. Numele lui Isus nu a avut nici o putere in ei, pentru ca Isus nu locuia in inimile lor.

Pozitia noastra spirituala este ceea ce da substanta cuvintelor noastre. Este diferit sa proclami puterea Lui, umplut fiind cu sangele Lui, de a vorbi despre ceva ce nu exista in duhul tau.

SANGELE ARE PUTEREA SA DESCHIDA CEEA CE ESTE IMPOSIBIL

Imbibat fiind cu sangele Lui, vocea lui Dumnezeu este atat de clara. Sangele vorbeste in multe feluri diferite. Cerurile se deschid pentru ca sangele are puterea de a deschide orice ii sta in cale. Este un torent de putere atat de mare incat uneori l-am vazut ca o explozie de mare putere, deschizand calea ca un rau involburat de foc, netezind totul in calea lui si rupand legaturile diavolului in lumea spirituala. Sangele lui Isus deschide cai ca planurile lui Dumnezeu sa fie implinite pe pamant. Este o forta care avanseaza si darama ziduri si netezeste muntii. Sangele distruge tot ce sta impotriva voii lui Dumnezeu.

Cand Isus si-a dat duhul si sulita i-a strapuns inima, apa si sange au curs din El. In lumea invizibila un fascicul extraordinar de puternic a stralucit si a rupt perdeaua templului. Calea care era inchisa intre Dumnezeu si om in sfarsit a fost deschisa.

Sangele a penetrate iadul si a deschis usile mortii. Iadul  a fost umplut cu puterea victorioasa a sangelui Mielului. Lanturile care ne tineau legati au inceput sa se rupa, sa cada, cand au simtit puterea sangelui Lui. Totul a ramas devastat in iad si apoi Isus a luat cheile locuintei mortilor. Totul a inceput sa tremure ca si cum ar fi fost scuturat de efectele rasunatoare ale unei explozii. Sangele a deschis calea ca Isus sa poata sa se ridice si sa invie. Puterea a venit spre mormant si a mutat piatra. Perdeaua templului a fost rupta, si mormantul a fost transformat in reflectia Sfintei Sfintelor din cer. Slava lui Dumnezeu a umplut totul si spendoarea invierii a stralucit din mormant in toata puterea ei. Doi heruvimi insotesc prezenta lui Dumnezeu pe Chivotul Legamantului si doi ingeri si-au facut aparitia sa faca slava Lui accesibila omului. Sangele a deschis cerurile, ca ele sa poata fi revelate copiilor lui Dumnezeu. In acest fel, copii Lui pot fi transportati in cer in aceasta viata si in cea care va veni.

Sangele este inca canalul care ne uneste cu dimensiunea cerului. Uneori Dumnezeu mi-a dat privilegiul de a merge in al treilea cer inaintea tronului Lui, la fel ca si in celelalte locuri ceresti care apartin Imparatiei lui Dumnezeu, cum i s-a intamplat apostolului Pavel (spun asta cu toata umilinta, fara sa ma compar in vreun fel cu marele apostol). De fiecare data cand aceasta s-a intamplat, a avut de a face cu imbibarea cu sangele Lui.

Sangele lui Isus are o putere care deschide, ca o cheie care deschide misterele lui Dumnezeu.

Pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste (in sangele Lui care reveleaza dragostea Lui) si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei. (Coloseni 2:2-3) (parte adaugita)


Lasă un comentariu